”Repairnator”: Automatisk buggrättning med hjälp av AI

This is a past event

29 people went

Birger Jarlsgatan 7

Birger Jarlsgatan 7 · Stockholm

How to find us

Vi kommer att ta emot dig vid porten när du anländer. Om ingen är där går det bra att ringa på porttelefonen så öppnar vi.

Location image of event venue

Details

Den 19 mars bjuder vi in till en föreläsning med Martin Monperrus och Benoit Baudry från Kungliga Tekniska Högskolan. I deras forskning har de utvecklat en bot som föreslår buggrättningar och kan integreras i ett continuous integration-flöde.

Boten, som kallas för “Repairnator”, monitorerar buggar som upptäcks under CI-flödet och försöker rätta dem automatiskt. Om den lyckas skapa en giltig patch föreslår boten lösningen för de mänskliga utvecklarna i form av en pull request. Under projektet har forskarna använt Java som programmeringsspråk och en byggkedja baserad på Maven och Travis CI.

Forskningen beskrivs som en milstolpe när det gäller förmågan automatiserad kodförbättring. Projektet omnämndes nyligen i Sveriges Radio på temat ”AI och samhällsutvecklingen”. Mer finns även att läsa här: https://medium.com/@martin.monperrus/human-competitive-patches-in-automatic-program-repair-with-repairnator-359042e00f6a

Under kvällen kommer Martin och Benoit att berätta mer om sitt forskningsprojekt, vad som kommer härnäst och svara på frågor kring ämnet.

Vi bjuder på enklare förtäring från kl. 17.30 och föredraget startar kl. 18.

Varmt välkommen!