What we're about

Stichting Code for NL is de Nederlandse community van developers en designers die samenwerken aan een open, eerlijke, en inclusieve digitale overheid en samenleving.

Ons doel is de succesvolle digitale transformatie van gemeenten, andere overheden en de samenleving als geheel.

Code for NL is governing partner van het internationale Code for All (https://codeforall.org/) netwerk.

Kom naar onze Slack (praatmee.codefor.nl) om mee te praten en mee te doen!

Upcoming events (5)

NL Design System meetup

Online event

Tweewekelijkse bijeenkomst over de vorderingen van NL Design System. Kom alvast meepraten via https://praatmee.codefor.nl (kanaal #nl-design-system) en check https://designsystem.gebruikercentraal.nl/meetups/ om je aan te melden.

Sprint Review 9 - Vrijwillig machtigen innovatieproject

Online event

Graag nodigen we je uit voor de 9e sprint review van het innovatieproject 'Vrijwillig machtigen'.

:: Vrijwillig machtigen
In dit project werken we aan een oplossing voor mantelzorgers die namens iemand anders zaken willen of moeten regelen. Deze oplossing noemen we 'Toestemming goed geregeld' en zou op termijn ook kunnen werken voor anderen, zoals hulpverleners.

:: In de vorige sprint reviews deelden we:
- Het prototype van de nieuwe oplossing, met o.a. een landelijk Toestemmingen-register dat: het regelen van toestemming als onderdeel van een aanvraag mogelijk maakt; waarmee ook toestemming voor meer dingen en een langere periode vastgelegd wordt; en dat inzicht geeft in het gebruik van toestemmingen.
- Inzichten uit rondes gebruiksonderzoek
- Juridische en technische verkenning en keuzes ivm de veiligheid van een oplossing voor toestemming.
Resultaten van de voorgaande acht sprints en achtergronden bij het project 'Vrijwillig Machtigen' vind je op de openbare projectpagina: https://bit.ly/3b6DaCp

:: Sprint review 9
In deze sprint zijn we via cocreatiesessies met mantelzorgers en toestemmingsgevers aan de slag gegaan met de clustering van producten en diensten. Dit om zo goed mogelijk in de behoeften van gebruikers te voorzien bij het vastleggen van toestemming in het Toestemmingenregister. De inzichten uit deze sessies worden vertaald in het prototype (ontwerp) en in de volgende sprint via usability tests met gebruikers getest.

Daarnaast staat in deze sprint de communicatie, samenwerking en afstemming met BZK, gemeentebesturen en andere partijen centraal.

We zien je graag in deze sprint review en horen graag jouw ervaringen bij onderdelen die we presenteren.

Hopelijk tot 17 mei,
Team Vrijwillig Machtigen,
Jan Willem, Marieken, Anouschka en Ineke.

NL Design System meetup

Online event

Tweewekelijkse bijeenkomst over de vorderingen van NL Design System. Kom alvast meepraten via https://praatmee.codefor.nl (kanaal #nl-design-system) en check https://designsystem.gebruikercentraal.nl/meetups/ om je aan te melden.

Open werken, hoe werkt dat?

Online event

Op verschillende manieren wordt door projecten in onze community invulling gegeven aan "open werken". Aan de hand van drie presentaties gaan we kijken wat dat inhoudt en wat we van elkaar kunnen leren:

- CoronaCheck
- Vrijwillig Machtigen
- Algoritmeregister

Doe jij je digitaliseringsproject ook "in the open", of zou je dat willen doen? Sluit dan aan en praat mee!

Past events (57)

Meetup #CoronaCheck VWS - Digital Green Certificate

Online event

Photos (67)