AI met Impact #meekijken: Fair AI in de stad

Code For NL
Code For NL
Public group

Muntgebouw Utrecht

Leidseweg 90 · Utrecht

How to find us

codefor.nl/ai-met-impact

Location image of event venue

Details

Sprekers: Tamas Erkelens (Gemeente Amsterdam), Thijs Turel (AMS Institute), Safia Akkus (CodeforNL)

In het project AI met Impact werken het CBS, de VNG, gemeente Amsterdam en CodeforNL samen met andere Nederlandse gemeenten aan drie open source oplossingen om de digitale dienstverlening te versnellen en verbeteren. In het kader van dit project worden ook maandelijks netwerksessies georganiseerd, waarbij we langsgaan bij verschillende steden om te horen over hun data science en AI cases.

Dit is de eerste van de reeks! Het thema van deze sessie is Fair AI: wat betekent AI voor een stad en haar inwoners? En hoe richten we dit 'eerlijk' in? We gaan in op gemeentelijke inkoopvoorwaarden rondom kunstmatige intelligentie, door Tamas Erkelens en bespreken de transparante laadpaal case, door Thijs Turel. Daarnaast is er ruimte voor steden om eigen cases te delen. Ten slotte wordt er meer verteld over AI met Impact en mogelijkheden voor steden om met ons samen te werken.

-------

Dit event is onderdeel van Meetup XL Datalabs van VNG Realisatie. Aanmelden kan via: https://www.vngrealisatie.nl/agenda/meetup-xl-datalabs