Skip to content

Šta vam odlazeći programer neće reći: Izvori nezadovoljstva u IT sektoru

Photo of
Hosted By
Đorđe C. and Aleksandar S.

Details

U organizaciji Psihološkog centra „Self“, i organizacija nStarter i CodeTailor, u utorak, 4. aprila sa početkom u 18 sati, u Poslovnom inkubatoru u Novom Sadu (Vojvođanskih brigada 28) biće održano besplatno predavanje „Šta vam odlazeći programer neće reći: Izvori nezadovoljstva u IT sektoru“.

http://photos2.meetupstatic.com/photos/event/1/7/c/6/600_459546086.jpeg

Predavanje će održati dr Dragana Mitrić - Aćimović, poslovni psiholog i HR konsultant, sa dugogodišnjom praksom u unapređivanju rada organizacija, razvoju timova i pojedinaca. Predavanje se organizuje u sklopu promocije edukativne radionice „Kako motivisati i zadržati programere: Osam moćnih strategija“, koja se u centru Self održava 8. aprila. Na njemu će zaposlenima u IT sektoru i profesionalcima zainteresovanim za rad u okviru ovog izazovnog sektora, biti prezentovani neki od razloga nezadovoljstva programera i njihovog napuštanja firmi, kao i zablude koje vladaju o uspešnim vidovima motivisanja programera.

  • Programeri su najdeficitarniji kadar na našem tržištu rada. To vodi u oštru konkurenciju kompanije u IT sektoru, čije umeće pridobijanja i zadržavanja kvalitetnih ljudi određuje direktno da li će prosperirati ili propasti. Dakle, poznavanje psihologije i motivacije zaposlenih, odnosno kreiranje okruženja po meri zaposlenih je u ovoj industriji izrazito bitno. Otud i potreba za ovakvim predavanjem i edukativnom radionicom – kaže doktorka Mitrić - Aćimović.

Broj mesta na predavanju i radionici je ograničen, te organizatori pozivaju zainteresovane da rezervišu svoje mesto na mejl office@self.rs , ili putem Meetup grupe.

Vojvođanskih brigada 28 · Novi Sad