Past Meetup

CTM #7 – Želite posao u IT industriji? Prvo upoznajte svog “šefa”

This Meetup is past

41 people went

Details

Jedno od najčešće postavljenih pitanja u poslednje vreme, koje se čuje sa svih strana je: kako da dobijem posao u IT sektoru? S druge strane firme koje su ovoj oblasti postavljaju pitanje: gde da nađem kvalitetne zaposlene?

Kakav je to jaz koji razdvaja ove dve grupacije, koje se međusobno traže i kako sopstvenim zalaganjem možete izgraditi most, koji će vas uspešno povezati s drugom stranom, saznaćete na našem sledećem predavanju.

Naš prijatelj i predavač biće Nenad Pavlov (https://www.linkedin.com/in/nenad-pavlov-88596453/), dugogodišnji programer koji se tokom vremena našao i u ulozi projektnog menadžera, preduzetnika i regrutera. Danas on sve manje priča sa mašinama, a sve više sa ljudima. Podučava druge programiranju i aktivno im pomaže da nađu svoje mesto pod IT nebom.

Nenad će nam predstaviti trenutnu statistiku i situaciju u IT sektoru. Ovo će postaviti dobru osnovu uz pomoć koje će pokušati da obrazloži kako je moguće da u opštoj situaciji nestašice IT kadra, imamo jedan deo populacije koji je skroz zapostavljen i zanemaren od strane tržišta. Za kraj predavanja osvrnuće se na probleme prilikom zapošljavanja ljudi bez formalnog IT obrazovanja iz ugla firmi i regrutera.

Ako vas interesuje šta budući IT stručnjaci, posebno oni koji su na početku svoje karijere, mogu da urade kako bi brže napredovali, a da im posao pritom bude lepši, bolji i manje stresan, ne smete propustiti naše sledeće druženje u ponedeljak 12.juna u 19h.

Mesto sastanka je na dobro poznatom mestu u otvorenom prostoru Poslovnog inkubatora Novi Sad, Vojvođanskih brigada 28.

Događaj je besplatan, ali je potrebno prijaviti se.