Blixttalskväll på Crisp - talare från Agila Sverige 2017

This is a past event

62 people went

Location image of event venue

Details

Missade du blixttalen från Crispare på Agila Sverige? Här får du möjlighet att se och höra dom igen.

Program

17:30 - 18:30 - Mat och mingel i våra nya lokaler
18:30 - 20:30 - Blixttal och Q&A
20:30 - 21:00 - Mingla vidare

Blixttalen:

Skapa och vårda väl fungerande team - Yassal Sundman

Vissa team fungerar inte. De levererar inte och arbetar inte bra ihop. De får inte jobbet gjort. Här är några tips som skapar förutsättningar för att utveckla väl fungerande team som levererar, och för att vårda teamen när kontext ändras.

Stating the obvious - en presentation om självklarheter - Anneli Olsen

Under mina år som UXare i olika sorters team och situationer har jag upptäckt att vissa saker som jag tycker är självklara tydligen inte är det. Det handlar om saker som vad UX är, vad teamen behöver veta om användarna och att folk inte egentligen vet vad dom vill ha. I denna presentation tänkte jag gå igenom några sådana saker så dom inte bara ses som självklara av mig längre utan också av de som lyssnar.

Agilt ledarskap - Strategier för att lyckas i en komplex värld - Michael Goethe

Vi lever i en ständigt ökande komplex värld. Förändringstakten är exponentiell. De traditionella organisationer vi har idag är inte designade för att hantera denna nya verklighet. Det är till och med så att dess konstruktion förvärrar problemet och driver på komplexiteten. För att bryta denna onda cirkel krävs ett agilt ledarskap. Du kommer att få förslag på strategier för att hantera denna ökande komplexitet.

Storrumsplanering: vad är poängen och hur funkar det? - Jan Grape:

Har man 5-20 agila team kan koordinering och synk bli komplicerat. Hur undviker man gantt-scheman och top-down-planering med många rörliga delar? Hur får man ett helt företags utvecklingsteam att dra åt samma håll samtidigt? Hur identifierar man och börjar göra sig av med bromsande beroenden?Här kan regelbunden storrumsplanering hjälpa, men det gäller att undvika fällorna.

Vägen genom Groan Zone till effektiva mötesbeslut - Jimmy Janlén

Att facilitera bra möten med högt engagemang som resulterar i tydliga inkluderande win-win beslut är en konstform i sig. Jimmy Janlén, konsult på Crisp och Agil Coach på Spotify, beskriver hur Groan Zone påverkar gruppen och hur han använder den för att utforma workshoppar och leda gruppen genom diskussioner. Fysiska övningar och skratt utlovas.

Alla tal är på svenska.

Denna meetup är kostnadsfri.