What we're about

Rutte riep laatst op voor 'Sociale Controle', om mensen in hun huis aan de regels te laten houden.

De overheid kan niet achter de deur controleren, dus roept hij maar op tot een soort burger tribunaal. Dit is eng, doet me denken aan praktijken die in de DDR nog heel gewoon waren. En waarvoor? De IC is nog zo goed als leeg. De groei in het aantal besmettingen misschien? Welke groei eigenlijk? Deze groei is een misvatting. Laten we analyseren waar deze groei op gebaseerd is.

Elke dag testen we een andere groep mensen. Vandaag zijn er meer besmettingen dan gisteren (die zogenaamde groei). Gisteren zijn Pietje en Jantje getest, vandaag Lien en Trien. Is er bewijs dat Lien en Trien gisteren niet ook al besmet waren? Nee, want dit was hun eerste keer dat ze naar de teststraat kwamen. Ze kunnen net zo goed al weken lang besmet zijn geweest, daar hebben we gewoonweg geen informatie over. Maar toch spreekt menig media over een groei in het aantal besmettingen. Dat is dus incorrect. We kunnen alleen zeggen dat we elke dag beter zicht hebben op hoeveel mensen er eigenlijk besmet zijn.

Waarom is dit belangrijk? Het is belangrijk, omdat we niet weten wat deze cijfers betekenen. Ze kunnen heel goed betekenen dat we ons totaal geen zorgen hoeven te maken. Dat is wat ik denk aangezien de IC nog heel erg leeg is en er de afgelopen tijd ook nauwelijks groei te zien is.

De overheid ziet dit anders. De ministers komen terug van vakantie om te zeggen dat studenten een avondklok krijgen en vooral niet mogen drinken. Mensen smeken om een mondkapje en sommige burgemeesters voeren dit direct in.

Totale paniek voetbal dus. Dat allemaal gebaseerd op misleidende cijfers.

We worden als burger constant angst aangepraat en dat is niet goed. De een wordt volkomen immuun voor de persconferenties en de ander durft zijn huis niet meer uit. Dit beleid komt op mij over als onprofessioneel of, indien met opzet, als mishandeling.

Deze groep gaat regelmatig bijeenkomsten houden. Dit om gezichtspunten uit te wisselen, nieuwe informatie te delen en mogelijkheden te bespreken om een tegengeluid te laten horen. Een tegengeluid tegen het beleid, maar ook tegen andere zaken, zoals de aankomende spoedwet. Uiteraard is iedereen welkom, ook met het tegenovergestelde gezichtspunt. Het enige dat vereist is, is dat je open staat voor andermans mening, nieuwsgierig bent en een beetje gezellig mag eigenlijk ook wel ;).

Past events (1)

Photos (1)