Autonomous Databases vil ændre DBA'ens og DBA'ens chefs hverdag

Location image of event venue

Details

Autonomous Databases vil ændre DBA'ens og DBA'ens chefs hverdag ... oplæg ved Mogens Nørgaard, Cary Millsap og Dan Norris.

De autonome er over os! Først kommer Oracles Autonomous Datawarehouse, og senere Autonomous Transaction Processing... og alt sammen foregår i skyen.

I Danmark forbinder vi ikke altid ordet "autonome" med noget positivt, men Oracle gør! Og mens man i snart to årtier har forudset DBA'ens endeligt, så er der måske nu endeligt noget om snakken...

Thi hvordan sætter man en SQL-trace op på sådan én?

Og hvordan retter man et par afgørende parametre i sin init-fil?

Svaret er, at det gør man ikke, for man kan ikke. Faktisk mister man stort set alle muligheder for at gøre noget som helst og overlader det hele til Oracle og deres datacenter-kapacitet. Og det vil sikkert gå godt :-).

Det kommer til at berøre mange: DBA'erne skal måske finde nye ting at lave (og nye metoder til at tweake et systems opførsel) og deres chefer kan måske undvære DBA'erne helt, videreuddanne dem eller finde nogle andre profiler?

Arrangementet indledes af Mogens Nørgaard, en af grundlæggerne af Oracle-brugergruppen tilbage i 1987, da han selv var en sølle DBA i Sparekassen SDS. Han vil kort fortælle om de mulige scenarier i forbindelse med Oracles udrulning af Autonomous-databaser, samt hans AHAF-kur for alle dem, der har det skidt med Autonomous Everything.

Derefter etableres der kontakt til en af dem, der har levet af tracefiler og fintuning af Oracle-databaser i mange år, nemlig selveste Cary Millsap, der fra Dallas vil give sit syn på tingene. Vi er sikre på, at han gerne modtager gode råd fra publikum om, hvad han så skal lave i fremtiden :-).

Desuden vil en af de amerikanere, der til dagligt arbejder med cloud'en internt i Oracle (Dan Norris, der har en stærk, teknisk baggrund og har været i Danmark flere gange), også give sin vurdering af DBA'ens fremtidige rolle og status på Oracles cloud.

Der sluttes af med åben debat, men der er selvfølgelig også mulighed for at stille spørgsmål undervejs til indlægsholderne.

Arrangementet henvender sig således både til DBA'erne (der måske endelig kan erklæres for uddøde :-) ), designere, arkitekter - og deres chefer, der skal navigere i den fagre, nye, autonome Verden.

Arrangementet finder sted den 7. november klokken 1430 til 1630 på Café Skjolds Plads, der ligger på Skjolds Plads lige ved Metrostation Skjolds Plads, og der vil være mulighed for at få/købe både kaffe, the, desserter, sodavand, vin og øl undervejs og efter.

Nogle af deltagerne vil formentlig have brug for noget at styrke sig på....