Process-oriented reactive service architecture

Developers.nl Meetup
Developers.nl Meetup
Public group
Location image of event venue

Details

Deze Technight vindt plaats op woensdag 29 november 2017 op ons kantoor in Rotterdam. De Technight is voor iedereen die nieuwe development technologieën wilt leren en/of mede dev-enthousiasten wilt leren kennen. Tijdens onze maandelijkse Technight kan je:
- genieten van een heerlijk buffet, snacks, bier en fris
- kennis opdoen van de nieuwste (development) technologieën
- andere development enthousiasten leren kennen

Techtalk
Reactive application development biedt ons een betere manier om makkelijk te schalen applicaties te bouwen. Echter hebben die vaak het nadeel gebaseerd te zijn op een wirwar aan micro-services. Ontkoppelde teams zijn een goede manier om in hoog tempo van elkaar ontkoppelde services te bouwen, maar ergens moeten al die services samenkomen in een end-to-end systeem, en moet er dus micro-service orchestration plaats vinden.

Deze presentatie introduceert een alternatieve, op workflow tools gebaseerde manier op om over reactieve applicatie architectuur na te denken.

Moderne workflow management tools stellen je in staat om op een makkelijke, process georiënteerde manier verschillende services samen te laten werken, die inherent reactive is. Belangrijker nog, de onderliggende technologie levert ons twee key features die zelf gemaakte code meestal missen: persistente execution state en een grafische interface om het orchestration process mee te definiëren, visualiseren en zelfs aan te passen.

Nadat je geleerd hebt om deze tools in te zetten om micro-services te regisseren, zal je hetzelfde systeem ook kunnen gebruiken om gebruikers te incorporeren in je model. Hierdoor blijkt dat, door het juiste platform te gebruiken, je de menselijke factor in je systeem ook kan benaderen als een reactive service en ze dus mee kunt nemen in je architectuur

Spreker
Peter Hilton

Niveau
Medium

Programma
17:30 - 18:30 uur ~ Inloop, buffet en drankjes

18:30 - 19:30 uur ~ Presentatie "Process-oriented reactive service architecture"

19:30 uur ~ Naborrelen

Overig
Parkeren is gratis vanaf 18:00 uur. Goed om te weten dat er vaak ook genoeg parkeerruimte is rond dit tijdstip. Mocht je met het OV komen, wat erg praktisch is; metrostation Coolhaven zit op 5 minuten loopafstand. Daarnaast is er ook nog een mogelijkheid om de tram te pakken, we bevinden ons namelijk tussen twee tramstations (lijn 10).

Locatie
Puntegaalstraat 85, Rotterdam

Contact
Indien je nog vragen hebt of je hebt interesse in meer of aanvullende informatie, dan kan je contact opnemen met Samira via [masked].

Tot dan!!

NOTE: Wij vragen recruiters weg te blijven