18. Devz Meetup

Devz Meetup Varaždin
Devz Meetup Varaždin
Public group

Palača Herzer

Franjevački trg 10 · Varaždin

How to find us

Palača Herzer - Gradski muzej Varaždin

Location image of event venue

Details

Poštovani meetupovci,

nakon malo duže pauze organiziramo novi Devz Meetup, Za Vas smo kao i obično pripremili tri predavanja različite tematike (za svakoga po nešto :)
Predavači su nam Goran Hacek koji će govoriti u serijskim bazama podataka, za što se danas koriste i koje su prednosti u odnosu na druge vrste baza podataka. Nakon Gorana Saša će nam govoriti o svom putu prema programiranju i kako je ponekad potrebno odvažiti se i krenuti u nepoznato. Nakon Saše Juraj će nam govoriti o crowdfundingu i Machini Arcani - projektu koji je na prošlogodišnjoj crowdfunding kampanji prikupio više od[masked] dolara.

Više detalja o temama i predavačima pročitajte u nastavku.

Mjesto održavanja: Palača Herzer, Multimedijska dvorana (Franjevački trg, 10), 21/03/2019. u 17:30 sati.

Raspored predavanja:

17:30
------

Goran Hacek - Occam d.o.o.

"Time series database - Where is IoT data stored"

Sa rastom popularnosti IoT uređaja, pojavio se problem pohrane velikih količina podataka koje ti uređaju prikupljaju. Time series baze podataka su se pokazale kao odličan odgovor na taj problem, stoga u zadnjih desetak godina svjedočimo rastu njihove popularnosti. Na predavanju ćemo pokazati što su to Time series baze podataka i kako ih možete primijeniti.

Goran Hacek je CEO tvrtke Occam d.o.o. koja se bavi razvojem softverskih rješenja u IoT području, gdje klijentima pomažu realizirati svoje ideje.

***

18:00
------

Saša Fišter - Emil Frey Digital

"Neobična priča samoukog developera"

Henry Ford je davno rekao 'Mislite li da možete – ili mislite da ne možete – u pravu ste!'. Ovo je misao vodilja za svakog tko se želi odvažiti i krenuti u nešto nepoznato, štogod to bilo.

Ovo predavanje je jedna neobična priča koja dokazuje da ne morate pratiti utabani put, pravila ili svaki savjet drugih, već da možete pronaći svoj put koji ponekad može biti duži ili teži, ali će vas na kraju dovesti do željenog cilja. Svaki put u nepoznato izazov je za svakog pojedinca, no taj put obično je pun vrlo uzbudljivih i zanimljivih iskustava.

Ovo su najbolja vremena ako želite naučiti nešto novo. Sve što trebate jest internet i volju!

Da je Forrest Gump odlučio programirati, vjerojatno bi bio uspješan u tome.

Saša Fišter je pokretač tehnološkog bloga ZIMO koji prodan NovaTV grupaciji te iza sebe ima nekoliko uspješnih web projekata. Zadnjih 10-ak godina proveo je u digitalnim medijima, da bi se na kraju odvažio na programerski život. Trenutno radi kao full stack developer u Emil Frey Digital grupaciji, te je pokretač teniske aplikacije Sliceer.net.

***

18:30
------

Juraj Bilić

"Kickstarter: Machina Arcana"

Kako osmisliti igru, stvoriti valove, biti spreman za crowdfunding oluju, te sigurno uploviti u luku i isporučiti gotov proizvod.

Juraj se nedavno vratio iz Irske gdje je radio kao software engineer u Facebooku i Bank of America. Osim na svojim projektima, radi za australski fintech PictureWealth.

***

19:00
------

Druženje u pub-u Medina Škrinja (http://medinaskrinja.com/).

Vidimo se!