Digital analytics meetup #19 – Data operations by COSMOTE

This is a past event

174 people went

OK!Thess

Κομοτηνής 2, 54655 · Thessaloníki

How to find us

Look for the beers & burgers :)

Location image of event venue

Details

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου επιστρέφουμε με καινούργια συνάντηση. Αυτή την φορά θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε πως χρησιμοποιεί τα δεδομένα για να βελτιώσεις τις υπηρεσίες του ένας τεράστιος ελληνικός οργανισμός, ο όμιλος ΟΤΕ. Θα δούμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας οργανισμός όταν περνάει μέσα από την διαδικασία του Digital transformation αλλά και τα οφέλη με την επιτυχή ενσωμάτωση της τεχνολογίας και των δεδομένων στις διαδικασίες του. Οι ομιλητές μας θα εξηγήσουν πως έχει αλλάξει η καθημερινότητα μέσω της χρήσης των IoT δεδομένων, την επανάσταση που αναμένεται να φέρει το δίκτυο 5G στην καθημερινότητα των ανθρώπων μέσω των εφαρμογών του στον τομέα του digital analytics, την χρήση μοντέρνων τεχνικών ανάλυσης/συλλογής real-time δεδομένων αλλά και πως μπορεί να γίνει η παρουσίαση των αποτελεσμάτων φιλικότερη στον τελικό χρήστη μέσω ενός voice assistant. Ετοιμαστείτε για μια συνάντηση με πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις με πραγματικές εφαρμογές που είναι ήδη ενεργές σε μεγάλη κλίμακα.

COSMOTE
Με κεντρικό μήνυμα «ένας κόσμος, καλύτερος για όλους», η COSMOTE αποτελεί την ενιαία εμπορική μάρκα για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του Ομίλου ΟΤΕ. Αποστολή της, είναι να φέρει τις δυνατότητες της τεχνολογίας σε όλους, ώστε να μπορεί ο καθένας να αξιοποιεί πλήρως τις ευκαιρίες του σήμερα και παράλληλα να χτίζει ένα καλύτερο αύριο.
Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας στην Ελλάδα. Είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα, αφού μόνο την περασμένη εξαετία, οι επενδύσεις του ξεπέρασαν τα €2 δισ. Επιπλέον, υλοποιεί επενδύσεις ύψους €2 δισ. έως το 2022, για να προσφέρει ακόμα υψηλότερες ταχύτητες και μεγαλύτερη κάλυψη στο σταθερό και το κινητό. Το μέγεθος, η τεχνογνωσία και η εμπειρία του Ομίλου ΟΤΕ αποτελούν εγγύηση για την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών υπό την ενιαία εμπορική ονομασία COSMOTE

Ομιλητές
Οι 3 ομιλητές μας είναι επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών η οποία τους επιτρέπει να διαχειριστούν και να εντοπίσουν έργα στα οποία η συλλογή και η ανάλυση δεδομένων μπορεί να προσφέρει βελτιωμένες υπηρεσίες στους πελάτες του οργανισμού. Μέσα από τις παρουσιάσεις τους θα δούμε πως μπορεί οποιαδήποτε εταιρία να αυξήσει την αποδοτικότητα της αλλά ακόμα και να κάνει περιβαλλοντικά φιλικότερη την λειτουργία της με έξυπνες τεχνικές ανάλυσης δεδομένων.

Ο Κωνσταντίνος Μπολέτης έχει ιδιαίτερη αγάπη αλλά και εμπειρία σε δεδομένα μεγάλου όγκου (big data) τα οποία επιτρέπουν σε αναλυτές να προβλέψουν μελλοντική συμπεριφορά. Για τις αναλύσεις του καταφεύγει σε cloud τεχνολογίες (με προτίμηση στο Cloudera) και είναι μεγάλος fan της R.

Ο Σούλις (Χρυσόστομος) Χαρίσης τα τελευταία χρόνια με την υπαγωγή του τμήματος του στη διεύθυνση Big Data Analytics – CEM Fixed & Mobile, η καθημερινότητά του περιλαμβάνει κυρίως την ανάπτυξη Proactive & Predictive data-driven μηχανισμών αξιοποιώντας τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει η Machine Learning & Predictive Analytics επιστήμη.

Ο Σωκράτης Τσουπλάκης μετράει 23 έτη στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών: από το πεδίο, σε εγκαταστάσεις, στην διαχείριση και τέλος στην υποστήριξη δικτύου. Τα τελευταία 9 χρόνια εργάζεται στην υποστήριξη του IMS δικτύου στον όμιλο ΟΤΕ και πετυχαίνει με τους συναδέλφους του την υψηλότερη απόδοση λειτουργίας του δικτύου της COSMOTE.

Πρόγραμμα
Θα ακολουθήσουμε το γνωστό πρόγραμμα και των προηγούμενων συναντήσεων μας:
18.30 Μαζευόμαστε στο φουαγιέ του OK!Thess, για να γνωριστούμε και να τσιμπήσουμε snacks
19.00 Ξεκινάνε οι παρουσιάσεις
20:30 Ολοκλήρωση των παρουσιάσεων. Όπως πάντα θα έχουμε χρόνο να γνωριστούμε καλύτερα, να πιούμε μπύρες παρέα και να συζητήσουμε θέματα που απασχολούν την κοινότητα και προτάσεις για επόμενα meetup

Εγγραφή
Όπως πάντα η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους, με την εγγραφή.
Περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή την συνάντηση, στην σελίδα του meetup: https://digitalanalytics.gr/digital-analytics-meetup-thessaloniki/meetup-19-cosmote-data-ops-sep2019/