Talking about (interactive) data visualisation

Details

Tijdens deze meet-up laten we drie inspirerende voorbeelden zien van data-visualisatie.

LAB1100 ( http://www.lab1100.com ) werkt voor het Allard Pierson Museum aan een interactieve presentatie over de verzamelgeschiedenis van het museum. Voor deze presentatie wordt gebruik gemaakt van data-gegevens van de collectie. Tijdens de meet-up geeft LAB1100 uitleg over de presentatie en over andere projecten op het gebied van data-visualisatie.

Synerscope (www.synerscope.com) maakt gereedschap om inzichten te halen uit grote hoeveelheden data. Hiervoor worden wetenschappelijke visualisatietechnologieën, voorspellende analyses en machine learning gecombineerd. Voor het Rijksmuseum van Oudheden ontwikkelde Synerscope een zoekinterface die nieuwe verbanden tussen data legt door deze op verschillende manieren te visualiseren. Tijdens de meet-up wordt verder ingezoomd op dit project.

In samenwerking met Stadsarchief Amsterdam heeft Pictura ( http://www.pictura.com/nl ) een open-source tool ontwikkeld om gedigitaliseerde historische kaarten mee te 'georefereren'. Tijdens de meet-up wordt de tool gedemonstreerd en wordt in gegaan op het belang van crowdsourcing.

De voertaal van deze meet-up is Nederlands. This meet-up will be in Dutch.