Past Meetup

Prvi Docker meetup u Novom Sadu

This Meetup is past

197 people went

Location image of event venue

Details

Pozivamo vas na prvi Docker meetup u Novom Sadu, na kojem ćemo pričati o osnovama korišćenja Docker-a, mikroservisima, pravljenju Docker slika i deploymentu. Meetup će se održati u Startit Centru u utorak, 18. aprila u 18h.

Šta je Docker?

Docker je platforma koja omogućava lako izvršavanje i izolovanje aplikacija u kontejnere. Kontejneri ne sadrže operativni sistem, već samu aplikaciju, njene konfiguracijske fajlove i biblioteke. Ovim imaju prednost u odnosu na klasičnu hardversku virtuelizaciju, jer omogućavaju da se aplikacije izvršavaju na isti način na više različitih platformi i budu izolovane od sistema. Ovim se olakšava njihovo pakovanje i distribucija. Korišćenjem Dockera lakše ostvarujemo kontinualnu integraciju, implementiramo mikroservise svaki u zasebni kontejner, i potencijalno povećavamo bezbednost sistema.

O čemu ćemo pričati?

Filip Dimovski će objasniti šta je Docker, govoriće o njegovim osnovama i pokazati kako da više mikroservisa u zasebnim kontejnerima rade zajedno.

Igor Šarčević će opširnije predstaviti Docker i objasniti po čemu se razlikuje od ostalih rešenja za deployment.

Nikola Đuza će pokazati kako da napravimo Docker sliku od aplikacije i kako da je objavimo na Docker Hub-u, web sajtu za distribuciju Docker slika.

Očekujemo vas!