DomoticaGrunn #3

DomoticaGrunn
DomoticaGrunn
Public group
Location image of event venue

Details

De derde DomoticaGrunn Meetup!

We beginnen met 1 of 2 sprekers en daarna is er weer tijd om met je eigen projectjes aan de gang te gaan of gewoon even te brainstormen met de andere deelnemers.

Ter herinnering: DomoticaGrunn is voor diegene die al een tijdje rondloopt met ideeën om het huis te automatiseren of simpel weg wil weten hoeveel stroom er nu daadwerkelijk verbruikt wordt.

De lokatie van deze Meetup is de Maakplek, voor diegene die het niet kennen een "nirvana" voor de doe-het-zelvers. Het is dan ook de bedoeling dat er niet alleen gepraat wordt maar dat je ook kan werken aan je eigen "project". We helpen je daar graag bij mee. Neem dus vooral je spullen mee, soldeerbouten zijn aanwezig!

Agenda:

19:30 Inloop

19:55 Opening en intro van de sprekers

20:00 "Monsters, brievenbussen en andere onzin" door Niels Leenheer

Tegenwoordig kun je allerlei ‘Internet of Things’ apparaten in de winkel kopen. Hue lampen, Sonos speakers en nog veel, veel meer. Aan en uit zetten van lampen met een app is een leuk nieuwtje, maar niet zo praktisch en wordt al snel saai. Als developer en all-round geek vind ik het leuk om te spelen met nieuwe technologie, maar ook vooral om te kijken hoe alles werkt onder de motorkap en dingen te bedenken die net even niet mogelijk zijn met de app van de fabrikant.

Deze presentatie gaat over het combineren van sensoren, switches en displays met verschillende technologieën om problemen op de lossen die eigenlijk helemaal niet zo belangrijk zijn. Veel belangrijker, om gewoon lol te hebben met IoT en gewoon geeky dingen maken. Deze presentatie bevat monsters, veel monsters.

20:30 Tweede spreker, misschien wel misschien niet, nu nog onduidelijk

20:40 Wrap-up

20:45 Ervaringen uitwisselen, kijken bij de projecten van je collega DG-ers inspiratie opdoen en/of zelf aan de slag.

Dit is nog steeds de voorlopige agenda en zal aangepast worden zodra we meer weten over de sprekers en onderwerpen.