• Redisseny de la nova interfície d'administració del Drupal: quins canvis vénen?

  El dijous 30 de maig farem la propera quedada de Drupal.cat amb una nova sessió sobre Drupal 8. Aquesta vegada la Cristina Chumillas d'Ymbra (ymbra.com) i Usability mantainer del Drupal ens parlarà dels canvis que veurem a l'administració gràcies a la iniciativa Admin UI Modernization. La iniciativa per a la modernització de la interfície d’administració té previst proporcionar una experiència d’autoria i administració de continguts repensada. Aquesta sessió proporcionarà una explicació i posterior discussió sobre els temes que s'estan treballant actualment i les dates previstes per a cada una de les parts: 1- Redisseny de la nova UI: - Resultats dels estudis d'usuari fets i les seves implicacions. - Millores generals previstes en termes d'usabilitat. - Creació d'un nou sistema de disseny per a l'administració del Drupal. 2 - Nou tema d'administració Claro 3 - Nova app JS per a l'administració El lloc serà a la cèntrica Lleialtat Santenca, a 5 minuts de les línies L1 i L5 (Plaça de Sants), a 10 minuts de l'estació de Sants (L3 i Renfe) i 15 minuts de plaça Espanya (FFGG i Metro). Vols conèixer altres drupalers amb qui compartir experiències? Busques feina o n'ofereixes? Podràs anuncia-ho als minuts de micro obert després de la sessió o senzillament parlant amb la resta d'assistents.

 • Què he après venent Drupal 10 anys?

  Lleialtat Santsenca

  Per a què serveix Drupal? Per a què no serveix Drupal? Qui són els nostres competidors? Quin és el nostre client ideal? Quin tipus de clients hem d'evitar? Quant val Drupal? Per a quins sectors és més adequat Drupal? Drupal és difícil? Drupal és segur? Segur que necessites Drupal? I sobretot. Què és Drupal? El ponent serà en Siddharta Navarro Castellar. En Siddharta és CEO i co-fundador de Ateneatech (https://ateneatech.com). El podeu conèixer més a twitter (https://twitter.com/sidddi) i a drupal.org (https://www.drupal.org/u/sidddi). Des de fa més de 10 anys es dedica a Drupal, i tot i que no estava destinat a això, ja que és enginyer, sovint li toca fer de comercial (algú havia de vendre). Si tu també et trobes a la seva situació, o si ets un desenvolupador Drupal que veus als comercials com uns marcians i vols entendre millor el perquè de moltes de les decisions que prenen cada dia.. aquesta és la teva xerrada :)

 • Backdrop CMS per a desenvolupadors Drupal

  Bar Falstaff

  Nou any i nova trobada de Drupal.cat, aquest cop per conèixer una mica el CMS Backdrop de la mà d'un dels fundadors de Drupal.cat, Robert Garrigós. El gestor de continguts Backdrop (backdropcms.org) és una derivació de Drupal molt interessant per a persones amb experiència a desenvolupar llocs web amb Drupal. Bakcdrop no és un projecte substitutiu del Drupal, sinó que el complementa, i en aquesta xerrada veurem com ho fa. També veurem com funciona Backdrop, les seves semblances i les seves divergències amb Drupal, les eines de desenvolupament i els recursos que disposem per a treballar-hi. En Robert Garrigós (https://www.garrigos.cat/) és músic de formació reglada i desenvolupador web d'autoformació. Membre de la comunitat de desenvolupadors de Drupal des de l'any 2005, va coorganitzar la Drupalcon Barcelona 2007, és cofundador de la comunitat catalana Drupal.cat i de l'empresa Ymbra. Aquesta cop ens trobarem al Bar Falstaff (http://barfalstaff.com/) al Carrer Venus 3. Molt a prop de la parada de metro de Verdaguer (L4 i L5) Després de la presentació aprofitarem per fer una estona de networking. Vols conèixer altres drupalers amb qui compartir experiències? Busques feina o n'ofereixes? Podràs anunciar-ho als minuts de micro obert després de la sessió o senzillament parlant amb la resta d'assistents.

  2
 • El futur de Drupal i taula rodona Drupal vs Wordpress

  Tornem el proper dijous 13 de desembre amb un meetup per a tots els públics! Començarem amb la presentació d'algunes de les últimes novetats del Drupal 8 i cap a on s'està encaminant el projecte repassant les principals iniciatives, a càrrec de Rodrigo Aguilera i Cristina Chumillas. Després farem una taula rodona amb diferents experts per parlar sobre les diferències entre Drupal i Wordpress i donar algunes guies per escollir entre un d'ells a l'hora de plantejar un projecte. Representant a Wordpress tindrem a en Javier Casares i en Joan Artés, i al Drupal a en Julià Mestieri i a la Cristina Chumillas. Aquesta vegada serem acollits a les oficines d'Omitsis(https://www.omitsis.com/) al Carrer de Casp 162 (Edifici FAIN), Planta 2. Hi ha parades de metro properes (L1 i L2) i Arc de Triomf (Rodalies). Després de les presentacions aprofitarem per fer una estona de networking. Vols conèixer altres drupalers amb qui compartir experiències? Busques feina o n'ofereixes? Podràs anuncia-ho als minuts de micro obert després de la sessió o senzillament parlant amb la resta d'assistents. A més a més Siteground y Omitsis patrocinaran l'esdeveniment pel què tindrem pica-pica y beure per a tothom. -- Volvemos el próximo jueves 13 de diciembre con un meetup para todos los públicos! Empezaremos con la presentación de algunas de las últimas novedades de Drupal 8 y hacia dónde se está encaminando el proyecto repasando las principales iniciativas, a cargo de Rodrigo Aguilera y Cristina Chumillas. Después haremos una mesa redonda con diferentes expertos para hablar sobre las diferencias entre Drupal y Wordpress y dar algunas guías para escoger entre uno de los 2 a la hora de plantear un proyecto. Representando a Wordpress tendremos a Javier Casares y Joan Artés, i a Drupal a Julià Mestieri y Cristina Chumillas. Esta vez seremos acogidos en las oficinas de Omitsis (https://www.omitsis.com/) en la Calle de Caspe 162 (Edificio FAIN), Planta 2. Hay paradas de metro cercanas (L1 y L2) y Arc de Triomf (Cercanías). Tras las sesiones aprovecharemos para hacer un rato de networking. ¿Quieres conocer otros drupalers con quien compartir experiencias? Buscas trabajo o ofrezcan? Podrás anuncia a los minutos de micro abierto tras la sesión o sencillamente hablando con el resto de asistentes. Además Siteground y Omitsis van a patrocinar el evento por lo que tendremos pica-pica y bebida para todos.

  4
 • Trobada Drupal a Barcelona

  Sagrades Tannines

  El proper dijous 8 organitzem una trobada per a xerrar de Drupal i planificar les properes activitats de Drupal.cat. Vine a conèixer altres drupalers, obert a tothom! El próximo jueves 8 organizamos un Drupal&Beers para charlar de Drupal y planificar las próximas actividades de Drupal.cat. Ven a conocer otros a drupaleros, abierto a todos! Next Thursday 8th we'll host a Drupal&Beers to talk about Drupal and plan the next Drupal.cat activities. Come to get to know other drupalers, it's open to everyone!

 • Trobada Drupal a Barcelona

  Fabrica de la moritz

  El proper dijous 27 organitzem una trobada per a xerrar de Drupal i planificar les properes activitats de Drupal.cat. Vine a conèixer altres drupalers, obert a tothom! El próximo jueves 27 organizamos un Drupal&Beers para charlar de Drupal y planificar las próximas actividades de Drupal.cat. Ven a conocer otros a drupaleros, abierto a todos! Next Thursday 27th we'll host a Drupal&Beers to talk about Drupal and plan the next Drupal.cat activities. Come to get to know other drupalers, it's open to everyone!

  4
 • Drupal&Beers al bELchiCA

  Bar Belchica

  Tomorrow we'll host a Drupal&Beers to talk about Drupal and organize the next Drupal.cat activities. Com to get to know other drupalers, it's open to everyone and there'll be people speaking in Catalan, Spanish and English! Demà dimarts 8 organitzem un Drupa&Beers per a xerrar de Drupal i organitzar les properes activitats de Drupal.cat. Vine a conèixer altres drupalers, obert a tothom! Mañana martes 8 organizamos un Drupal&Beers para charlar de Drupal y organizar las próximas actividades de Drupal.cat. Ven a conocer otros a drupaleros, abierto a todos!

  2
 • Drupal&Bagels i planificació del nou web de Drupal.cat

  Barcelona Bagels

  El proper dijous 25 de gener ens trobarem de nou per a planificar aquest 2018. No hi haurà sessió com a tal perquè ens centrarem en la planificació del nou web de Drupal.cat en Drupal 8. Es discutiran idees com muntar el famós tauler d'anuncis de feina, com promocionar les empreses locals, si volem o no tornar a tenir el fòrum, tenir o no patrocinadors, recuperar o no les quotes de socis, etc. Tens alguna idea o opinió al respecte? Vine i comparteix-la amb tothom. No en tens cap però vols saber què passarà? No has vingut a cap esdeveniment abans i no coneixes ningú? Vine igualment, no hi hi ha millor excusa per conèixer altres professionals del sector. Per a crear el nou web necessitarem des de desenvolupadors a gestors de projecte, dissenyadors i redactors de continguts. Així que si coneixes algú que vulgui ajudar no dubteu a venir i involucrar-vos a la comunitat. A més a més si busques feina o n'ofereixes podràs anuncia-ho als minuts de micro obert després o senzillament parlant amb la resta d'assistents. Aquesta vegada, a més a més, us convidem a la beguda i al bagel! El lloc serà al cèntric Barcelona Bagels (http://barcelonabagels.cat/). Amb Metro s'hi pot arribar des de Verdaguer(L4/L5) o des de Diagonal (L3/L5). T'apuntes?

  4
 • Introducción a Drupal y WordPress (y posible combate 😱)

  Mobile Center Barcelona

  Los gestores de contenidos son herramientas muy potentes que nos permiten realizar webs profesionales de forma rápida y con resultados profesionales, además de permitir a los usuarios finales actualizar los contenidos con frecuencia y libertad. El próximo 26 de septiembre a partir de las 18h en el Mobile World Centre (Pza. Cataluña), os proponemos una sesión introductoria doble con dos de los gestores de contenidos Open Source más conocidos y utilizados actualmente: Drupal y WordPress. ¿Qué? Se tratará de un encuentro dividido en tres partes bien diferenciadas: Introducción a Drupal: Drupal, el CMS más utilizado por grandes empresas y también el más temido por su difícil curva de aprendizaje, será presentado en una sesión introductoria de 45min. En la misma veremos sus características principales, realizaremos algunas demos online que permitirán ver la potencia de la herramienta y sus módulos, y finalmente mostraremos algunos ejemplos de webs realizadas con Drupal, además de enseñar en qué proyectos esta herramienta puede ser realmente interesante. Introducción a WordPress: ¿Quién no conoces WordPress? Casi un 25% de las webs están desarrolladas con WordPress, y seguro que alguna vez te ha tocado editar alguna web con WordPress, ya sea la de tu empresa, o la de tu blog personal. En esta sesión de 45min intentaremos ir más allá del uso básico de WordPress, y aprenderemos cuales son los plugins más interesantes, así como conocer algunos trucos que nos ayudarán a realizar una web mucho más personalizada, además de ver algunos ejemplos de webs profesionales realizadas con este fantástico CMS. ¿Cuando usar Drupal o WordPress?: Al final de la sesión, proponemos una pequeña mesa redonda donde hablaremos de los casos que creemos más interesantes para cada gestor, además de una ronda de preguntas y debate con los asistentes. Además, y gracias a Siteground, empresa de Hosting de patrocina el Meetup, al final tendremos un cuarto tiempo, con pizzas y cervezas, en el cual podremos charlas entre todos y debatir de una forma mucho más distentida. ¿Para quién? Creemos que esta charla puede ser recomendada para diferentes perfiles, como pueden ser expertos en marketing, consultores tecnológicos, jefes de proyecto, programadores con interés en aprender otras tecnologías, comerciales del mundo TI, así como recruiters de TI. Eso si, creemos imprescindible conocimientos técnicos previos. ¿Quién? Joan Artés, WordPress Captain en Artesans (http://artesans.eu), empresa especializada en WordPress. Siddharta Navarro y Luis Ortiz, co-propietarios de Atenea tech (http://ateneatech.com), empresa especialista en el desarrollo de Drupal en Barcelona desde 2008.

  1
 • Drupal Summer Barcelona 2017

  Citilab

  Join developers, designers and drupalistas for 4 days of sessions, sprints, trainings and social activities. Drupal Summer Barcelona is an event which aims to promote the use of Drupal and to interconnect businesses, agencies, developers, designers, project managers, users and other professionals. More info and tickets at http://summer2017.drupal.cat/ Uneix-te a desenvolupadors, dissenyadors i drupalers durant 4 dies de sessions, sprints, formacions i activitats socials. El Drupal Summer Barcelona és un esdeveniment centrat en el Drupal per a potenciar-ne l’ús i interconnectar l’ecosistema d’empreses, desenvolupadors, dissenyadors, caps de projecte, usuaris i altres professionals, i alhora donar a conèixer l’ecosistema del Drupal local a fora. Més info i compra d'entrades a http://summer2017.drupal.cat/