Past Meetup

(Starten als) freelancer

This Meetup is past

17 people went

Location image of event venue

Details

Veel mensen denken erover, maar weinig mensen doen het ook daadwerkelijk: stoppen met je baan en voor jezelf beginnen. De argumenten die genoemd worden om het niet te doen zijn vaak hetzelfde: het brengt teveel riscio met zich mee, je bent elke dag tot diep in de nacht bezig met je boekhouding, je weet niet waar je je klanten vandaan moet halen etc.

Maar vrijwel elke freelancer kan je hetzelfde vertellen: het valt allemaal reuze mee. Sterker nog, veel freelancers werken niet alleen minder, maar genieten ook meer vrijheden en bepalen zelf wat ze wel en niet doen.

Maar er komen uiteraard wel een aantal zaken kijken bij freelancen: hoe start je je bedrijf, hoe werf je klanten, hoe ga je om met contracten, betalingen, en met minder leuke dingen zoals: niet betalende klanten, belasting, pensioen en verzekeringen. En wat als je een week geen werk hebt?

Tijdens deze meetup leggen enkele leden van de Dutch Web Alliance uit hoe zij zijn begonnen met freelancen, hoe ze werken en werk vinden en geven ze je tips en truuks voor als je voor jezelf wilt beginnen. Daarna is er de mogelijkheid om vragen te stellen en na te borrelen met andere freelancers (in spe).

Deze meetup is gericht op mensen die erover denken om voor zichzelf te beginnen of dat al doen en natuurlijk ook voor alle andere mensen die interesse hebben.

Deze meetup wordt georganiseerd door Dutch Web Alliance. De lokatie wordt gesponsord door SIM groep.