What we're about

A LogMeIn és a Microsoft Magyarország közös szervezésében indult útjára ez a szakmai közösség, ahol elsősorban Microsoft megoldásokkal foglalkozó nagyvállalati fejlesztők osztják meg egymással tapasztalataikat a mindennapi munkájukról és a legfrissebb fejlesztői és platform technológiákról.

Szívesen látjuk a gyakorló Microsoft fejlesztőket és fejlesztési vezetőket, valamint azokat a nagyvállalati fejlesztőket is, akik még nem használnak aktívan Microsoft megoldásokat, de szeretnének tájékozódni róluk.

Upcoming events (1)

35. Meetup: Tesztelés és adatbázis CI/CD

LogMeIn HQ

Sziasztok! A márciusi meetupra az alábbi témákkal készülünk: Tesztelés, helyesen (Braunné Bokor Henriett, Richter Gedeon Nyrt.) Tesztelés?! Miért?! Én fejlesztő vagyok...üzemeltető vagyok, nem tesztelő; meg különben is felesleges és időigényes! Benned is ezek a gondolatok keringenek, mikor azt mondják, hogy tesztelned kell? Az előadás során szó lesz az optimális tesztelési folyamatról, kommunikációról, illetve a “Hogyan válasszunk megfelelő tesztelő tool-t?” kérdésre is választ kaphattok. Az előadás zárásaként pedig közösen tesztelünk és az is kiderül, ki is a Testing Troll ;-) Braunné Bokor Henriett 10+ év szakmai gyakorlattal rendelkező senior tesztelési szakértő, aki jelenleg Üzemeltetési IT Tesztmenedzserként dolgozik a Richter Gedeon Nyrt.-nél. Több nagyvállalatnál szerzett tapasztalata alapján megismerte a tesztelés sokrétűségét, nem csupán a szoftvertesztelésben, hanem üzemeltetést érintő, security, migrációs, GxP, GAMP stb. tesztelésekben is szerzett tapasztalatot, mind manuális, mind automata futtatásokkal. Jelenleg szabadidejében mobil alkalmazások automatizált tesztelésével foglalkozik. Adatbázis CI/CD Redgate eszközökkel (Takács Péter, LogMeIn) Még napjainkban is nagy problémát jelent a vállalatoknak (mérettől függetlenül), hogy hogyan fejlesszenek hatékonyan (csoportosan, jó minőségben és gyorsan), és hogy a már elkészült kódokat, hogyan juttassák el a kiszolgáló szerverekre. Ezt tipikusan valami féle CI/CD eszközökkel a fejlesztők, üzemeltetők vagy szerencsés esetben a DevOps csapat végzi. Különösen nehéz ez a probléma adatbázisok esetén, hiszen nem csak kódról, de adatok épségéről is gondoskodni kell. A helyzetet tovább bonyolítja a különböző adatbázis kiszolgálók és környezetek sokfélesége is. Előadásomban az adatbázisok fejlesztését és telepítését könnyebbé tevő trükköket, módszereket és eszközöket szeretnék bemutatni. Demóim alatt egy professzionális fejlesztői eszköz csomagot fogok használni: a Redgate SQL Toolbelt-et (https://www.red-gate.com/products/sql-development/sql-toolbelt/index). Ennek a csomagnak a segítségével nagyon kézre állóan tudunk Microsoft SQL adatbázisokkal dolgozni: egyszerű a fejlesztés, a közös munkavégzés, a tesztek írása és futtatása, és a kész kód telepítése. Takács Péter adatbázis fejlesztőként keresi a kenyerét már több mint 10 éve, megjárva az eget (Azure és AWS) és a földet (on-premise) MySQL-el, MS SQL-el és NoSQL megoldásokkal. Emellett Microsoft Azure MVP, IoT bütykölő és drón tervező/pilóta. Az esemény támogatója a Redgate, a Microsoft adatplatformjához kapcsolódó fejlesztőeszközök vezető szállítója: https://www.red-gate.com Várunk mindenkit sok szeretettel a hónap utolsó szerdáján. Kapunyitás 18:00 órától. Üdv, Enterprise Developer Meetup csapat

Photos (376)