addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1light-bulblinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

VC Grill 2017

Nem kezdődhet igazi nyár VC Grill nélkül, így július 13-án, csütörtökön ismét „megizzasztunk” néhány befektetőt.

Hogy mivel? Az rajtatok is múlik, a tematikát most Ti alakítjátok!

A VC Grill hagyományaihoz híven bármit lehet kérdezni, ami a tőkebevonással, a hazai VC piac helyzetével, tevékenységével kapcsolatban „piszkálja a csőrötöket”.

Kemény-kényes kérdések, dilemmák, amelyekre konkrét választ, iránymutatást vársz, vagy akár kendőzetlen kritika – jöhet minden, legyen ez csak Neked érdekes, vagy szerinted akár mindenkinek fontos, tanulságos! Nincsenek tabuk!

A meghívott befektetőket úgy válogattuk Nektek, hogy mindenki megkapja a "testhezálló választ" kérdésére; legyen startup, már tapasztalt cégvezető, vagy akár ötlet- vagy projektgazda, aki most gondolkozik egy önálló vállalkozás indításán.

Egy valami viszont közös bennük: mindegyiküknek van vagy várhatóan lesz kihelyezésre váró tőkéje, és aktívan keresnek ígéretes projekteket, csapatokat!

Regisztrációdat akkor tudjuk elfogadni, ha írsz előzetesen egy kérdést, amit feltennél a befektetőknek!


A programról és a befektetőkről:

18.15-től várunk, 18.30-kor felszítjuk a tüzet, és belecsapunk.

A befektetők, akik a kérdésekre válaszolnak majd:

• Szluha Dénes – Hiventures

• Török József – SZTA

• Kákosy Csaba – Day One Capital

• Károlyi Antal – HunBan (Hungarian Business Angels Network)

Kb. 20.00-tól – 21.00-ig networking-gel folytatjuk, a beszélgetést akár egy az egyben lehet folytatni a befektetőkkel vagy egymással.


És ha már itt vannak a befektetők, mi biztos megkérdezzük majd, hogy:

• mennyi pénzt helyeztek már ki, tényleg pályázatról van-e szó

• lesz-e ismét pénzük és mennyi, változnak-e majd a feltételek, és hogy mi szerintük a sikeres befektetés kritériuma - exit? megtérülés?

Technikai részletek:

• Részvételi díj NINCS, de regisztrálni kell, nyomjatok egy RSVP-t és küldjetek egy kérdést a befektetőknek! Ezekből is fogunk szemezgetni a beszélgetés során, és természetesen a helyszínen lesz lehetőség - akár a hallottakra reagálva is - újabb kérdéseket bedobni.

• Nincs rossz kérdés, nincs tabu téma, az a célunk, hogy ne menjetek haza megválaszolatlan kérdésekkel!

• Némi hidratálóról (ásványvíz, fröccs) és rágcsálnivalóról gondoskodnunk, a helyszínen pedig igény szerint tudtok vásárolni más frissítőket is.

• Légkondi lesz, szóval nekünk legalább nem kell izzadni :)

• A félreértések elkerülése végett: VC Grill = a befektetők "grillezése", azaz kényes kérdésekkel izzasztása. Tehát nem grillpartira hívunk, nem lesz közös sütögetés a befektetőkkel… :)

Regisztráljatok, kérdezzetek, gyertek!

Július 13-án várunk Mindenkit!

A program idén negyedik alkalommal valósul meg a HVCA Oktatási Bizottsága (www.hvca.hu) és az Equity Thursday szervezésében, kiváló partnerek közreműködésével.Join or login to comment.

 • Lénárd H.

  Köszönjük, hogy eljöttetek, az értékes kérdéseket!!! Ha valamilyen téma érdekes lehet pl egy következő meetupra, írjátok meg! Köszönet!

  July 14

  • Lénárd H.

   Köszönjük Gábor a visszajelzést!

   July 17

  • Eszter S.

   Az is mond valamit, hogy erre a találkozóra már vagy 10-en szerepeltek a várólistán! Onnan tudom, hogy egy barátom, akit meghivtam mondta, ő volt a 9. a sorban. Jó jel. És a nők reméljük egyre növekvő számban jönnek. A HunBan elnők Károlyi Antallal értek egyet, tanuljuk ezt a pénzügyi és tudás befektetősdit. Minden szinten.

   2 · July 17

 • TM

  It was instructive.

  1 · July 14

 • Zsuzsu S.

  Ha már zsíros falatok, mi a helyzet a társadalmi vállalkozásokkal? Hagyjuk meg a vegáknak ezt a sok zöldséget! Vállalkozás, amely megtermelt hasznát társadalmi céljának elérésébe forgatja vissza?! :)

  1 · July 13

 • Maksad O.

  Csak magyarul?

  July 12

  • Lénárd H.

   Yes, this time the meetup is in Hungarian, but I'm sure you can have a chat with the people their in English during the networking.

   July 13

 • Balázs

  Finanszíroznak-e részben nyílt forráskódú projekteket, ahol a termék inkább a célhardware értékesítése, telepítése, szakmai tanácsadás? IT biztonság területén ugyanis a zárt kód egy induló cégnél nem bizalom gerjesztő.

  1 · July 12

 • Nehéz I.

  Miért mond (H. Lénárd) és itél (V.Gábor) egy 11,5 MFt ért alapított szabadalmat + 56 MFt-ért know-how-t ill. az ezekre alapozva kidolgozott klf. terraformáló lehetőségeket "ROSSZ BEFEKTETÉSNEK". Tényleg szeretném tudni, hogy álmodozó hülye vagyok, ha azt képzelem, hogy a pénzeszközzel rendelkezők alkotótásaim legyenek az innovációban. Tényleg meg kell várnom anyám halálát, hogy az örökségből még 500 eFt betolhassak a Proof of Concept modell (Valószínűleg Guiness Record) elkészítésére miután a saját és 3F forrásokat totálisan ráfordítottam az ügyre. "Egy végtelenül gazdag csak pénztelen feltaláló" ÉN.

  July 7

  • Nehéz I.

   Igen! Most már tudom 2 percben is elmondani a lényeget. 11,5 MFt teljesen privát pénz a szbadalom fejlesztésére és fenntartására fordítva. 56 MFt pedig a know-how fejlesztésre ment 10 év alatt. Pályázati pénzekből, de ma ez is teljesen jogtiszta.

   July 10

  • Nehéz I.

   Van egy LongLived léghajó és aerostat felhajtótest konstrukciós tudástermék, ami szabadalom + know-how + alkalmazási koncepció tervrendszer elemekből áll. A tudástermék alapján
   • környezetbarát, teljesen napenergiával működő,
   • ÉVTIZEDEKIG folyamatosan repülve interkontinentálisan is pontról pontra árut szállítani, ill.
   • több száz tonna hasznos terhet kötve lebegtetni képes,
   terraformáló solar-repülő azaz LongLived léghajó és aerostat szerkezetek konstruálhatók.
   A szabadalom fejlesztésre, fenntartásra 11,5 MFt privát forrást a know-how fejlesztésre 56 MFt pályázati pénzt fordítottunk. Kérdéseim:
   1. Befektetőknél miért minősül ez rossz befektetésnek?
   2. A hazai VC-befektetők miért nem tudtak, nem akartak eddig fejlesztő partneremmé válni?
   Saját pénzből lassan tudom elkészíteni a Guiness Record javító PoC modellt. Viszont, ha ezt elkészítem, bemutatom már nem lesz szükségem a hazai befektetők apró pénzeire.
   3. Miért nincs az eddigi teljesítményt elismerő preseed kockázati tőke?

   July 11

 • Csaba D.

  A Hiventurestől kaptunk egy elutasító „SABLON” választ.
  Ha egy cég üzleti tervet készít és küld a befektetőnek, majd négy hónapig vár a válaszra akkor mért nem lehet kicsit konkrétabban megírni, hogy hol a probléma? Sok kezdő vállalkozásnak már az is segítség, ha tudja mi a probléma a jelen helyzetében.

  1 · July 11

 • Zsolt C.

  Mi a leghatékonyabb módja egy adott témához üzleti angyalt keresni? Minden angyal csak a legzsírosabb falatokat keresi (ha már grillezünk :-), (IT, biotech) vagy van-e már szegmentáció pl. kisebb nyereséggel kecsegtető befektetésekre?

  1 · July 10

 • Harmat L.

  Mi az, amiben a témát illetően a környező országokban jóval előttünk járnak, milyen hazai plusszal tudjuk ellensúlyozni?

  1 · June 24

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy