Csiszolatlan gyémántok

Equity Thursday - Budapest
Equity Thursday - Budapest
Public group

Online event

Link visible for attendees

Details

Hogy lehet a korai fázisú csapatok között megtalálni a csiszolatlan gyémántokat? Hogy "csiszolódnak" scaleup-pá? Miben és hogyan segíthet az angyalbefektető / befektető?

Következő, a HunBan-nal (Hungarian Business Angel Network) közös szervezésű Equity Thursday online meetuponkon olyan konkrét esetekkel és olyan (angyal)befektetőkkel járjuk körbe ezt az izgalmas témát, akik kézzel fogható eredményt tettek le az asztalra a „gyémántcsiszolás” terén: felfedezték a tehetséget, befektettek még az út elején (amikor esetleg senki más nem akart még), támogatták-mentorálták-kísérték-tolták őket útjukon – és sikeres startupot / scaleupot „neveltek”, sínre téve a következő körös befektetést - akár nemzetközi befektetőktől.

A témát korai fázisú, befektetőt kereső startupok, csapatok mellett angyalbefektetők, ill. angyalbefektetést fontolgatók / tervezők figyelmébe is ajánljuk!

Vendégünk lesz:
- Weiszbart Zsolt, aki jelenleg a Day One Capital partnere, és olyan vállalkozásokban ismerte fel a kivételes lehetőséget és jelent meg (angyal)befektetőként, mint a Distinction (Skyscanner felvásárolta 2014-ben) a Nowtechnologies, a Recart, a Craft – és a Shapr3D. Zsolt a Shapr3D első (angyal)befektetője; mára a csapat olyan befektetőket tudhat maga mögött, mint a Point Nine Capital, a Creandum vagy a Speedinvest. Az első magyar applikáció, ami díjat kapott az Apple Design Awards-on . Egyszerű, egyenes útnak tűnik, csak “elindulni volt nehéz”. Ám hisszük vagy sem, a seed kör során sorra utasították el a befektetők a startupot – akik ma már boldogan szállnának be. Mit látott a csapatban Zsolt, hogy ismeri ő fel a csiszolatlan gyémántokat? Hogy jutott el odáig a startup, hogy ma már az egyik “felkapott” scaleup? Mi az ő szerepe a történetben?

- Szőke Márton, aki már 19 évesen vállalkozást alapított, a magyar angyalbefektetői “világ” egyik úttörője. Az IndexTools-t 2000-ben alapította, 5 év múlva New Yorkban nyitnak irodát, majd 2008-ban felvásárolja a céget a Yahoo. A magyar tehetségek nagy örömére Márton (angyal)befektetőként számos vállalkozás növekedésében megjelent: Autohop, Soneas, Tresorit, OrthoSera, Bitrise, Recart, Omixon Biocomputing és legutoljára a Logiscool. Mit látott meg például a Tresoritban? Hogy növi ki magát egy “ifjú titánokból” álló csapat nemzetközi scaleup-pá? Befektető társai szerint Márton rengeteg értéket ad a csapatainak, ő hol látja a szerepét? Egyáltalán milyen a “jó befektető”?

És amit még biztos megkérdezünk: Milyen célpontokat nem keresnek, mi a “red flag” számukra egy projektben, csapatban?

A beszélgetéseket Csillag Péter, a Starschema alapítója / CEO-ja, a HunBan tagja, valamint Horgos Lénárd, az Absolvo partnere moderálja majd.

A programról:
- Az online meetup Zoom-on zajlik majd
- Kérünk, hogy[masked] között jelentkezz majd be a kapott linken keresztül a „váróba”, kezdéskor a meetup host enged majd be
- 17.15-kor kezdünk, kb. 18.45-kor zárunk a Q&A-vel.

Technikai infók:
- A rendezvény ingyenes
- A rendezvényhez direkt linkkel tudsz csatlakozni; a linket csak az látja, aki visszaigazolja a részvételét (RSVP YES)
- A rendezvényen max. 90 főt tudunk fogadni, érkezési sorrendben
- A legjobb résztvevői élmény és a rendezvényfunkciók (chat, szavazás, stb.) zavartalan használata miatt javasoljuk, hogy asztali számítógépről vegyél részt, és előzetesen töltsd le a Zoom Client-et innen: https://zoom.us/download
- Kérünk, hogy kikapcsolt kamerával és mikrofonnal érkezz, és maradj is így a meetup alatt, hogy biztosítsuk egymás számára az előadók optimális láthatóságát és hallhatóságát
- Kérdéseket előzetesen, a regisztráció során vagy a meetup alatt chat-ben tudsz beküldeni az előadóknak
- A rendezvényről video- és hangfelvétel készül. A rendezvényen való részvételeddel hozzájárulsz, hogy a képi és hanganyagot rögzítsük, feldolgozzuk, közösségi médiában és weboldalainkon részben vagy egészében közzétegyük

Regisztráljatok, kérdezzetek, gyertek, november 26-án várunk Benneteket!

A Szervező Team