Skip to content

What we’re about

CC Binder in Puurs herbergt nu ook het FabLab Klein-Brabant. Dat komt van Fabrication Laboratory. Het is een digitale werkplaats voor iedereen. Er staan onder meer een naaimachine, een lasersnijder, verschillende 3D-printers en een CNC-frees voor je klaar. Ideaal om je projecten tot leven te wekken!


Fablab is een initiatief van vzw Fablab Klein-Brabant. Die zorgt ook voor initiatie workshops op de werkplaats. Zo ga je snel en correct met de machines aan de slag. Het materiaal dat je wilt bewerken, breng je zelf mee – óf koop je voordelig in het Fablab.

Oké, een digitale werkplaats voor iedereen dus? Ja! Bijvoorbeeld voor:

- burgers
De deuren van het Fablab staan open voor personen vanaf zes jaar. Het is de plek om jouw idee om te zetten in een tastbaar product. Deel je kennis met andere FabLab-gebruikers en stel je vragen aan de begeleiders.

- scholen
Leerkracht in het lager, secundair of hoger onderwijs? Via opleidingen ontdek je hoe je de digitale machines inzet in jouw vak – afgestemd op je leerplannen. Dé manier om de interesse voor wetenschap en techniek te prikkelen bij je leerlingen.

- bedrijven
Heb je een digitaal vraagstuk, wil je jouw kennis uitbreiden of ben je klaar om een prototype te (laten) ontwikkelen? De Fablab-community helpt je graag met massa’s expertise. Start-ups en kmo’s werken hier in alle veiligheid en vertrouwen aan hun nieuwste projecten.


Het basisgebruik van het FabLab is gratis. Wil je er vaker binnen? Of een machine reserveren? Kies dan voor een voordelig abonnement.

Meer info over mogelijkheden en prijzen lees je op www.fablabkleinbrabant.be.