addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupsimageimagesinstagramlinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

De heringerichte bibliotheek in Puurs herbergt nu ook het FabLab Klein-Brabant. Dat komt van Fabrication Laboratory. Het is een digitale werkplaats voor iedereen. Er staan onder meer een lasersnijder, 3D-printer en CNC-frees voor je klaar. Ideaal om je projecten tot leven te wekken!


Fablab is een initiatief van vzw Fablab Klein-Brabant. Die zorgt ook voor begeleiding en workshops op de werkplaats. Zo ga je snel en correct met de machines aan de slag. Het materiaal dat je wilt bewerken, breng je zelf mee – óf koop je voordelig in het Fablab.

Oké, een digitale werkplaats voor iedereen dus? Ja! Bijvoorbeeld voor:

- burgers
De deuren van het Fablab staan open voor personen vanaf zes jaar. Het is de plek om jouw idee om te zetten in een tastbaar product. Deel je kennis met andere FabLab-gebruikers en stel je vragen aan de begeleiders.

- scholen
Leerkracht in het lager, secundair of hoger onderwijs? Via opleidingen ontdek je hoe je de digitale machines inzet in jouw vak – afgestemd op je leerplannen. Dé manier om de interesse voor wetenschap en techniek te prikkelen bij je leerlingen.

- bedrijven
Heb je een digitaal vraagstuk, wil je jouw kennis uitbreiden of ben je klaar om een prototype te (laten) ontwikkelen? De Fablab-community helpt je graag met massa’s expertise. Start-ups en kmo’s werken hier in alle veiligheid en vertrouwen aan hun nieuwste projecten.

Waarom in de bib?
Een digitale werkplaats in een bib. Raar? Helemaal niet! Een bibliotheek is vanouds een plek om kennis te delen. Vroeger vooral via boeken, maar vandaag ook met moderne media.

Het basisgebruik van het Fablab is gratis. Wil je er vaker binnen? Of een machine reserveren? Kies dan voor een voordelig abonnement.

Meer info over mogelijkheden en prijzen lees je op www.fablabkleinbrabant.be.

Join us and be the first to know when new Meetups are scheduled
Log in with Facebook to find out
By creating a Meetup account, you agree to the Terms of Service

Welcome!

Recent Meetups

What's new

 
Founded Jun 12, 2015

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy