Prvo okupljanje u 2018.

Hosted by GeoMeetup Zagreb

Public group
GeoMeetup Zagreb
GeoMeetup Zagreb
Public group
Location image of event venue

Details

Dragi GeoMeetupovci!

Sretna nova godina i sve najbolje!

Nema boljeg početka nove godine od novog meetupa, zanimljivih predavanja i naravno druženja. Ovaj mjesec imat ćemo dva odlična predavanja: predstavljanje ArcGIS platforme te projekt vezan uz detekciju krivo lociranih prometnih nesreća iz baze podataka MUP-a.

Raspored:

18:00 Okupljanje

18:10 Uvod

18:15 "ArcGIS platforma u akciji", Tomislav Tesla, GDi

Pripremljen je i jedan mali izazov sa nagradom - trodnevni tečaj "Primjena ArcGIS platforme u vašoj organizaciji" (https://gdi.net/hr/training-for-esri/). Sve što trebate je kreirati vaš vlastiti StoryMap prije GeoMeetupa, a pobjednik će biti proglašen i nagrađen na GeoMeetupu. Što je StoryMap i kako ga napraviti možete saznati na sljedećim linkovima:
http://storymaps.arcgis.com/en/
https://learn.arcgis.com/en/projects/get-started-with-story-maps/

Ukoliko nemate ArcGIS račun možete ga otvoriti na http://www.arcgis.com/features/free-trial.html
Link na Vaš StoryMap možete poslati na mail: [masked]

18:45 "Baza lokacija prometnih nesreća – kakva ne bi trebala biti", Mario Miler, Geodetski fakultet
Prometne nesreće su rezultat niza okolnosti i utjecaja vozača, vozila i ceste. Prilikom očevida, policijski službenici prikupljaju razne podatke koji služe za statističku obradu uvjeta u kojima se nesretni slučaj dogodio. Jedan dio tih podataka se odnosi i na lokaciju prometne nesreće, a od 2010. godine, svaka evidentirana prometna nesreća sadrži i koordinate mjesta događaja. Iako ovo zvuči kao odlična podloga za prostornu analizu prometnih nesreća, to baš i nije tako. Prema toj bazi podataka, prometna nesreća dva automobila u moru ili na vrhu Velebita, posve je normalna pojava. Na kakve smo sve probleme naletjeli prilikom obrade podataka, poslušajte na predavanju.

19:15 Pizze, pive, coca-cola i druženje!

Hranu i piće osigurat će GDi, hvala na njihovoj podršci!

Meetup će se održati na Geodetskom fakultetu u Zagrebu, adresa Kačićeva 26, koji nastavlja biti naš partner GeoMeetup programa. Hvala im!

Nadam se da se vidimo u što većem broju! Svakako ne zaboravite RSVP.

Dino