What we're about

We zijn een groep twintigers, dertigers en enkele jonge veertigers die diepgang en gezelligheid combineren. Onze gezamenlijke interesses zijn (praktische) filosofie, maatschappelijke thema’s en het onderzoeken van levensvragen. In een open sfeer en met respect voor elkaars mening worden ook kritische vragen gesteld, in de wetenschap dat het gesprek met anderen reflectie bevordert, je blik kan verscherpen. Tijdens sommige bijeenkomsten staat meer meningsuiting en -vorming over een bepaald maatschappelijk thema centraal. Tijdens andere bijeenkomsten kan er open gesproken worden over meer persoonlijke dingen zoals gevoelens en de manier waarop je betekenis aan het leven wilt geven. En als je enig kunstzinnig talent hebt, of je denkt het te hebben: bij ons is altijd ruimte om in een veilige omgeving ermee te experimenteren door bijeenkomsten op te luisteren met bijvoorbeeld een muzikale bijdrage of een voordracht.

Upcoming events (1)

Viering Wereldhumanismedag 2023

Humanistisch Centrum

Wereldhumanismedag, de dag van midzomer, is de langste dag van het jaar en de dag waarop een zonnewende plaatsvindt. Een mooi moment voor reflectie. Wat vind jij belangrijk in het leven?

Wat drijft je om te doen wat je doet? Met ondersteuning van humanistisch geestelijk verzorger Joop van Wijnen gaan we met elkaar in gesprek en reflecteren we op onze onderliggende waarden. Zijn deze ook humanistisch te noemen? En wat als je waarden in de knel komen?
Zoals bij al onze vieringen zal er een afwisselend programma zijn met muziek, voordrachten en veel ruimte voor interactie. Wil je zelf iets inbrengen? Dat kan, laat het dan even weten.

Toegang is uiteraard gratis maar neem zelf eventueel iets lekkers of drinken mee. Thee en koffie is aanwezig.
Inloop vanaf 19.45 uur.

Graag een RSVP of ander bericht als je komt.

Past events (89)

Zindag – Sunday Assembly | Spiritualiteit

Humanistisch Centrum