Workshop "Travelling Through Space with React"

Frontend Developers Groningen
Frontend Developers Groningen
Public group

Reconcept

Peizerweg 87 · Groningen

How to find us

Grote toren tegenover de Vesta, begane grond!

Location image of event venue

Details

WORKSHOP door Bouwe Westerdijk van New Nexus - 25 plaatsen beschikbaar - geef je op!

Het is het jaar 2364 en je ruimteschip is net gecrasht. Als ruimteavonturier kun je natuurlijk echt niet zonder je eigen ruimteschip en dus gaan we er eentje maken, met React!

React is een erg populaire JavaScript library om frontends mee te bouwen en in deze workshop leer je hoe je je eerste webapplicatie bouwt met React. Alhoewel React niet direct bedoeld is om games mee te maken, heeft deze workshop toch een gamification karakter, dus naast dat het leerzaam is, is het ook nog eens erg leuk!

Benodigdheden:
Je hebt géén kennis van React nodig. Wel heb je programmeerervaring en affiniteit met webontwikkeling. Bij voorkeur ben je bekend met JavaScript, maar ervaring in andere talen/omgevingen is ook prima. Daarnaast heb je een laptop nodig. Als IDE gebruik je bij voorkeur CodeSandbox.io, waarmee je in de browser ontwikkelt en je verder niks hoeft te installeren. Wil je toch liever lokaal werken in je IDE naar keuze, zorg dan dat je van tevoren zowel je IDE als create-react-app klaar hebt staan: https://github.com/facebook/create-react-app. Tijdens de workshop hebben we geen tijd voor probleemoplossing, dus heb je vragen voorafgaand aan de workshop dan kun je mij mailen op [masked].

Eten:
Reconcept zorgt voor drankjes en hotdogs.