Hollandse Luchten Meetup #2 Sensoren & Ophanging - Wijk aan Zee

Hollandse Luchten
Hollandse Luchten
Public group
Location image of event venue

Details

Wil jij je eigen sensorkit in elkaar zetten? Ben je benieuwd of jouw huis praktisch gezien een sensor zou kunnen hosten? Wil jij met je buren wel zorg dragen voor een sensor in de straat? Was je vorige Meetup ook aanwezig en wil je door met de sensoren?

Tijdens de tweede Meetup van Hollandse Luchten in Wijk aan Zee gaan we de sensoren in elkaar zetten en duiken we dieper in het complexe onderwerp van luchtkwaliteit. De meetstrategie waar we in de eerste Meetup aan begonnen zullen we samen met het RIVM scherpstellen en de locaties vastleggen.

LET OP! We hebben meer deelnemers dan sensoren. Niet iedereen die zich heeft aangemeld zal een sensor thuis kunnen ophangen. We zullen samen kijken naar de meest strategische plekken om de sensoren te plaatsen.

Doel: Meetstrategie aanscherpen, sensor assembleren, sensoren verdeling, bevestiging, logistieke ondersteuning

Duur: ongeveer 3 uur

Programma
- 19:30 Start met update vorige meetup
- 19:35 Presentatie Luchtkwaliteit RIVM
- 20:20 Sensoren in elkaar zetten & logistiek: ophang instructies
- 21:20 Check meetstrategie RIVM
- 21:50 Data dagboek
- 22:00 Vervolgstappen
- 22:15 Einde

Achtergrond

De lokale bijeenkomsten zullen in Wijk aan Zee, Beverwijk en IJmuiden worden georganiseerd. Als je je aangemeld hebt kun je je bij de dichtstbijzijnde locatie aansluiten om samen een meetstrategie op te zetten en de sensoren te verdelen. De bijeenkomsten worden in samenwerking met lokale organisaties en initiatieven georganiseerd.

Locatie: Dorpshuis de Moriaan - Wijk aan Zee

Mocht je vragen hebben over de bijeenkomsten stuur een mailtje naar [masked]