#20 ICT Hub Meetup: Bitkoin kao finansijski i tehnološki fenomen

This is a past event

97 people went

Details

U utorak, 21. juna u 18.30 #20 ICT Hub Meetup će biti mesto razgovora o bitkoinu kao važnom finansijskom i tehnološkom fenomenu. Bitkoin važi za najvažniji tehnološki izum od kada je postojanja interneta. Sve je otpočelo kao eksperiment, ali su mnogi uvideli potencijal ove digitalne valute.

Bitkoin kao valuta, prednosti i mane; bitkoin kao protokol za transfer novca - brz, jeftin i pouzdan; šta je "blockchain" i zašto je važan?; bitkoin i blockchain van sveta finansija i bitkoin 2.0 su samo neke od tema o kojima će biti reči na meetup-u.

Izvor fotografije: http://www.netokracija.rs/

Sa nama će kao govornici i moderatori, nadamo se interesantne diskusije o ovom fenomenu, biti domaći eksperti u ovoj oblasti Aleksandar Matanović (https://rs.linkedin.com/in/aleksandar-matanovi%C4%87-a5583096), master u oblasti digitalnih valuta, Nikola Cvijović (https://www.linkedin.com/in/cvijovic-nikola-7b26505) i Mlađen Merdović (https://rs.linkedin.com/in/mladjen-merdovic-a861b841). Njih trojica su među osnivačima Bitkoin Asocijacije Srbije (http://www.bitcoinasocijacija.org/) - Udruženja čiji je zadatak podizanje svesti o ovoj valuti, ali i skretanje pažnje regulatornim telima na benefite koji se mogu ostvariti trgovinom. Aleksandar i Nikola su vlasnici servisa za oktup i prodaju bitkoina (www.ecd.rs (http://www.ecd.rs/)), kao i vlasnici franšize CoinTelegraph-a za Srbiju (www.cointelegraph.rs (http://www.cointelegraph.rs/)).

Aleksandar, Nikola i Mlađen su osnivači prvog srpskog bitkoin startapa Bitcoin 365, koji radi na kreiranju globalne menjačnice za trgovinu ovom valutom i zaslužni su što je Beograd postao jedan od prvih gradova u regionu u kome je postavljen Bitcoin automat. Dodatno, Mlađen Merdović je organizator Webiz konferencije o poslovnoj primeni Interneta i programa poslovne edukacije za poslovanje na Internetu.