What we're about

Trondheim's biggest and most vibrant community for interaction design and user experience.
Join us for talks by some of the world's best designers, makers and thinkers at our meetups – it's free!
Join us on slack!

Upcoming events (2)

Meetup 66: Lyntaler med studenter

Needs a location

Velkommen til oktober meetupen! 😀
Denne gangen er det lyntaler fra studentene på programmet, de har jobbet med noen utrolige spennende prosjekter som vi gleder oss til å høre mer om.

01. Jenny Marie Jacobsen
Hei, mitt navn er Jenny Marie Jakobsen og jeg interesserer meg om dagen om vårt forhold til naturen. Hvordan kan dette forholdet endre seg til det bedre? Jeg ønsker å se på hva det vil si å designe noe der naturen tar en like stor del av avgjørelsen.

02. Stian Forseth
Hvordan bygge tillit mellom partene på en tosidig plattform.
Utviklingen innen teknologi har gjort det mulig for oss å stole på hverandre på helt nye måter. Som et resultat har delings-økonomien hatt en enorm vekst de siste årene og tosidige plattformer som Airbnb og Getaround har blitt en del av hverdagen for veldig mange mennesker. For at slike plattformer skal lykkes er det avgjørende at vi som designere forstår hvordan vi kan legge til rette for at partene på en tosidig plattform kan bygge tillit seg imellom.

03. Dag Hara
Som designere blir vi alle lært at vi må se brukeren. Vi må gjøre brukersentrert design. Men hvem er egentlig denne brukeren…
I et prosjekt er det lett å tenke at det er én sluttbruker, og det er for denne personen eller gruppen du skal designe for. I realiteten er det ikke alltid så lett. Ting må sees fra et mer holistisk perspektiv. Alt er en del av et større system, hvor flere ulike brukere må tas til betraktning.
Hør om min erfaring med dette fra mitt arbeid med hvordan man gjennom tjenestedesign kan fremme tverrsektorielt samarbeid mellom St.Olav hospital og NAV, i behandling av langvarige smertepasienter.

04. Magnus Tuftedal Pettersen og Ståle Hushovd
Hvordan kan man lage en bagasje løsning som gjør elsykkel-opplevelsen enda mer brukervennlig og samtidig miljøvennlig? Magnus og Ståle vant NITO-pris sammen med Sebastian Martinsen og Christian Ferdinand Birkeland for sitt bachelor-prosjekt ved Høgskolen i Østfold hvor de designet en sykkelveske. Under meetupen skal de fortelle hvordan design prosessen var.

05. Åsmund Kongsvik Aall
Sjølvbygg, trevirke og 3D-printing: kontekstualisering av form, med 100-årsjubileet til Bauhaus i 2019 som bakgrunn, og inspirert av møbeldesignaren Enzo Mari og hans prosjekt Autoprogettazione.

06. Kristin Brekke
Høsten er her for fullt nå, og med det kommer også mørket. Kjenner du på laber motivasjon til å komme deg ut av senga når det er mørkt og kaldt ute? Da burde du vurdere å følge lysene. «Follow the lights» er designet for hjelpe deg ut av senga i de mørke vintermånedene, og består av et modulært sett av lys plassert i soverommet.

Foredragene starter kl 17.00, men kom gjerne kl 16:30, da serverer vi pizza 🍕
Foredragene blir holdt på norsk denne gangen. 🇳🇴
ENG: The presentations will be held in Norwegian this time.

Meetup: Save the date!

Needs a location

This event is under planning. Save the date!

Past events (78)

Meetup 65: Hvordan bygge gode designmiljø

Needs a location

Photos (223)

Find us also at