Így neveld az infósodat!

Details

Meglett a végső helyszín, a HTTP Alapítványnak köszönhetően újra az ő kis barátságos tárgyalójukban lehetünk (csocsó-fun-ok nehogy otthon maradjanak!). Aki pedig nem tud eljönni, az sem marad le a lényegről, mert az InfoTanár Mentor Program FB oldalán, FB Live-on keresztül is közvetítjük az előadásokat (a csocsó csatát nem ;-) ).

Molnár Ágnes: Működj együtt a diákjaiddal - online

http://SearchExplained.com/about

Az online tér számos lehetőséget rejteget – egyik legfontosabb például a sokat emlegetett Office 365, amely kis-, közép- és nagyvállalati környezetekben egyaránt bevált technológia, ugyanakkor diákok számára is ingyenesen elérhető. Beszélgessünk újra arról, hogy tanárként hogyan aknázhatjátok ki a benne rejlő lehetőségeket!

Róna Péter: Termékfejlesztés a HandInScan-nél

Bemutatkozik a HandInScan - a főként nemzetközi piacra fejlesztő és gyártó startup, ahol a fejlesztőknek nem csak a kódja, hanem a keze is tiszta. :)

Szirják Csaba: Időtálló tudás a diákoknak - mit tanulhatunk egy Google állásinterjúból?

A Google kaland előadásban megígért folytatás első felvonása következik, melyben szó lesz arról, hogy melyek azok a témakörök, amelyeket minden programozónak tudnia kellene, mivel időtálló tudást biztosítanak. Ennek egy részét abból vezetném le, hogy milyen kérdéseket kaptam a Google-nél, egy részét pedig a saját tapasztalataimra alapozom.

Kiss Tamás: Miért játszik annyit ez a gyerek? A videojátékok világának megértése és hasznosítása az informatika oktatásban

• Az e-sport, a gaming és a League of Legends rövid bemutatása (gyorstalpaló, szigorúan emészthető formában)

• A gyerekek számára ez mit jelent, milyen hatással lehet ez rájuk (érdemes démonizálni a jelenséget?)

• Milyen előnyökkel jár, ha ilyen szoftverekkel tölti az idejét valaki

• A játékok felhasználása az oktatásban / lehetőségek a jelenség kihasználására (hogyan próbáljuk meg előnyünkre fordítani azt, ami ellen felesleges küzdeni)