What we're about

Összehozzuk a jó irodalmat és a jó társaságot! Ha mindkettőt szereted, ne lapozz tovább! Az Irodalmi Szalonban kiválasztunk egy könyvet, vagy egy novellacsokrot, találkozunk egy pohár tea mellett, és beszélgetünk róla... no meg mindarról, ami mögötte van!
http://irodalmiszalon.hu | http://fb.com/irodalmiszalonmeetup

Upcoming events (1)

Mély levegő - Egy bántalmazó kapcsolat története Halász Ritától

"Mennem kell. Máris? Mondtam, hogy csak egy órám van. Felállok, segít feladni a kabátomat. Olyan kevés volt ez az idő, nem is meséltél semmit. Hát nem, válaszolom. Megfogja a kezem, elhúzom. Muszáj mennem. Az apád nem fog belehalni, ha késel kicsit. Elállja az utat. Nem félénk, nem magabiztos, megint az a görcsös csapkodó kéz. Félóránként jár a busz, válaszolom. De le tud menni érted kocsival, nem? Észreveszi, hogy menekülőutat keresek, hátrább lép, az arca újra szelíd. Mentek holnap misére? Nem tudom. Kiveszi a vázából a virágot, visszatekeri a papírba. Jó lenne, ha mennétek. Aha. Közel a templom, sétáljatok le, ez fontos. Nemcsak a gyerekeknek, neked is. Vagy még jobb, szánkózzatok le, nagy élmény lenne a piciknek. Hetek óta mást sem csinálunk, válaszolom. Azért adhatnál két puszit, óvatosan magához húz, a karom keresztben, hagyom magam."

Bántalmazó kapcsolatból kilépő harmincas feleség, kétgyermekes édesanya egy évét meséli el Halász Rita könyve, amely tavaly elnyerte a Margó-díjat.

A kiadó oldala: https://jelenkor.libricsoport.hu/fooldal/konyvek/mely-levego/

Új tagoknak: a meetup előtt feltétlenül olvasd el a regényt (190 oldal), mert így tudsz igazán bekapcsolódni a beszélgetésbe. (Beleolvasót kérhetsz a meetup kukac irodalmiszalon pont hu címen.)

Gyülekező 17:45-től, kezdés 18 órakor!

Önkéntes helyszíni könyvvásárlásoddal (1,000.- Ft/db) hozzájárulsz az Irodalmi Szalon meetup fenntartásához.

Az Irodalmi Szalon meetup helyszíne és támogatója a Három Holló Kávéház (https://www.haromhollo.hu/).

(Borító: rawpixel.com)

Past events (53)

Tizenhárom bűvös tükör - Mesék felnőtteknek Mirtse Zsuzsával

Vörösmarty u. 69-71

Photos (221)