Skip to content
This event was canceled

Amikor elhagytak - Elena Ferrante regénye

Photo of Julianna Szilagyi
Hosted By
Julianna S.
Amikor elhagytak - Elena Ferrante regénye

Details

"Igen, ha innen, az eltitkolt érzelmeim felől vágtam volna neki, talán jobban megértettem volna, miért ment el Mario, és én, aki az alkalmi fellángolásokkal mindig szembeszegeztem a kettőnk közös érzelmi stabilitását, ugyan miért élem meg ilyen hevesen, ilyen elviselhetetlen fájdalommal a veszteség feletti bánatot, azt, hogy a biztonság szövedékéből kitaszítva szorongok, és újra kell tanulnom az életet, de annak bizonyossága nélkül, hogy csakugyan képes vagyok-e még rá."

Tizennégy évi házasság, harmónia, kicsi gyerekek, kutya, szép lakás. Olga értelmes, csinos, nyugodt nő, anyaként, feleségként, háziasszonyként is megállja a helyét. Egy hétköznap délután férje minden előzmény nélkül bejelenti, hogy elhagyja. Megdöbbenve olvassuk, hogyan esik széjjel Olga élete, hogyan csúszik egyre lejjebb, kerül egyre mélyebbre a fájdalom poklába. Megkönnyebbülünk és büszkék vagyunk, amikor elindul a gyógyulás útján. Miközben azt keressük, hogy melyik Ferrante könyvet olvassuk el legközelebb, azon gondolkodunk, hogy tényleg meg akartuk-e ismerni ilyen könyörtelen, naturális pontossággal Olgának és sorstársainak történetét.

Részlet: https://olvassbele.com/2017/08/25/elena-ferrante-amikor-elhagytak-reszlet/

Kiadói oldal: https://park.libricsoport.hu/fooldal/konyvek/amikor-elhagytak/

Gyülekező 17:45-től, kezdés 18 órakor!

Önkéntes helyszíni könyvvásárlásoddal (1,000.- Ft/db) hozzájárulsz az Irodalmi Szalon meetup fenntartásához.

Az Irodalmi Szalon meetup helyszíne és támogatója a Hauer Cukrászda és Kávéház. A Hauer Cukrászda és Kávéház az ötödik legrégebbi cukrászda Magyarországon. Mindennap reggel 9 és este 8 óra között várja vendégeit békebeli kávéházi környezetben - nemcsak kézműves süteményekkel és tortákkal, kiváló olasz kávéval és más italokkal, hanem kiadós reggelivel, könnyű salátákkal és válogatott hazai ízekkel is. Tegyél időutazást az aranykorba!

Javaslatod van meetup-os olvasnivalóra? Kíváncsian várjuk: http://irodalmiszalon.hu/ajanlas/

Az Irodalmi Szalon meetup bemutatkozó oldala, fontos tudnivalókkal: https://www.meetup.com/Irodalmi-Szalon-Meetup/about/

Photo of Irodalmi Szalon Meetup group
Irodalmi Szalon Meetup
See more events

Canceled

Hauer Cukrászda és Kávéház
Rákóczi út 47-49 · Budapest