Skip to content

UX Meetup Zagreb #10 (Typography Edition)

Photo of
Hosted By
Vladimir K.

Details

#uxmeetupzg #10

Deseti jubilarni UX Meetup u organizaciji IxDA-e Croatia održat će se 2. prosinca u 19 sati na dobro poznatoj lokaciji Cafe U Dvorištu (Žerjavićeva 7). Meetup je fokusiran na upotrebu tipografije u digitalnim projektima. Svoje će projekte, u predavanjima koja će trajati po 10 minuta (+10 minuta pitanja), predstaviti Marko Dugonjić (Creative Nights) i Igor Stanišljević (Parabureau).

Raspored

7:00 - 7:20 warmup

7:20 - 8:00 predavanja

8:00+ druženje

Partner Meetupa — Cafe U Dvorištu (https://www.facebook.com/cafeudvoristu/?fref=ts)

Art Directed Web Typography

Moraju li sve web stranice biti vizualno ujednačene? Moramo li prihvatiti ustaljene trendove? Naravno da ne! S dostupnim web tehnologijama (i nadolazećim alatima za dizajnere), zaista nema razloga da sve web stranice budu iste.

Marko Dugonjić je dizajner, developer, predavač i autor iz Velike Gorice. Kao Kreativni i UX direktor studija Creative Nights poboljšava korisničko iskustvo za lokalne i međunarodne klijente. Urednik je u Smashing Magazine i suautor Smashing Book #4, te predavač o temama iz područja web tipografije i korisničkog iskustva.

http://www.maratz.com/blog/
http://www.creativenights.com/

Novosti —> Portal Novosti

Portal Novosti je online ekstenzija tiskanog izdanja tjednika Novosti u izdanju SNV-a. Specifičnost u dizajnu ovog portala je ta da su uspješno primjenjena tipografska načela iz tiskanog izdanja uz posvećenost online korisničkom iskustvu.

Igor Stanišljević je kreativni direktor agencije Parabureau, magistar dizajna sa Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Parabureau je agencija brendiranje i dizajn koja se bavi širokim rasponom usluga: od strategije i brendiranja velikih tvrtki (Remisens - rebrending Liburnia Riviera Hotela, Pula je više - brendiranje grada Pule) pa sve do dizajna raznih proizvoda, novina, portala itd. (Tjednik Novosti, portal Novosti, Osorske glazbene večeri). Parabureau svoj rad temelji na modernističkoj tradiciji - Form follows function.

www.parabureau.com (http://www.parabureau.com/)

Ulica Jurja Žerjavića 7/2 · Zagreb