UX Meetup Zagreb #12 (IoT Edition)

This is a past event

80 people went

Location image of event venue

Details

#uxmeetupzg #12

Novi dvanaesti UX Meetup u organizaciji IxDA-e Croatia donosi kontekstualizaciju UX-a kroz uspješne IoT projekte. Meetup se ovaj put održava 18. listopada u 19 sati gostujući u uredu Bellabeata u ulici Republike Austrije 33. Pripremili smo tri zanimljiva predavanja svako u trajanju po 10 minuta (+10 minuta pitanja) koje će predstaviti Nikša Korper Žemva(Bellabeat (https://webshop.bellabeat.com/)), Alen Stojanac (Revolucija (http://www.revolucija.hr/)) i Gorjan Agačević (Amodo (http://www.amodo.eu/)).

Raspored

7:00 - 7:10 warmup

7:10 - 8:20 predavanja

8:20+ druženje

Partneri Meetupa — Bellabeat (https://webshop.bellabeat.com/), Netokracija (http://netokracija.hr/)Kako IoT tehnologija uječe na UX?

U standardnoj UX praksi, često pretpostavljamo da su uređaji stalno umreženi, a podaci se gotovo odmah sinkroniziraju. U sferi povezanih proizvoda (IoT), to je rijetko slučaj, a kašnjenja i prekidi nisu rubni slučajevi. Rješavanje takvih slučajeva postaje zapravo osnovni dio UX izazova.

Nikša Korper Žemva je UX designer iz Bellabeata gdje radi na razvoju integriranih platformi iza IoT. U Bellabeat je došao s iskustvom iz agnecijskog (BiŽ), korporativnog (Agrokor Visual Communications) i freelance dizajna. Diplomirao je na Studiju dizajna u Zagrebu, a u slobodno vrijeme kuha za prijatelje i planira vlastitu smart-tech mesnicu.Kreiranje boljeg shopping iskustva sa beacon-ima

Kako izgleda integracija beacon tehnologije u City Center one shopping centrima i kako beacone iskoristiti za stvaranje boljeg shopping iskustva. Beacon je bežični uređaj koji omogućuje komunikaciju i slanje ciljanih poruka ovisno o lokaciji unutar prostora u stvarnom vremenu koristeći Bluetooth.

Alen Stojanac je senior UX/UI dizajner iz Zagreba sa iskustvom "punog kruga" dizajna - od gaming industrije, printa, marketinga, weba... svega što mu je pomoglo dovesti ga do onoga što danas najviše voli raditii - interaktivni dizajn u Studiju Revolucija. Veliki je food & beer lover, pa ga slobodno pitajte kako se tempira čokolada ili što treba da se napravi dobro pivo.Kako motivirati vozače na interakciju?

Triglav Drajv je mobilna aplikacija koja omogućuje vozačima da postanu sigurniji u prometu i uštede na osiguranju. Kako motivirati korisnike na interakciju i promijeniti negativan imidž kakav osiguravajuće kuće uglavnom imaju? Gorjan će opisati nekoliko primjenjenih koncepata koji su osigurali da se Drajv nađe među najpopularnijim mobilnim aplikacijama u Sloveniji.

Gorjan Agačević je jedan od osnivača studija Revolucija, gdje je djelovao kao digitalni strateg za mnoge internacionalne brandove kao što su Molson Coors, Volvo Car Corporation, Nike i mnogi drugi. Specijalnost mu je "Customer Engagement". Također je i osnivač Amoda, tvrtke koja radi na tome da učini industriju osiguranja zanimljivom i opipljivom kroz svoj proizvod DriverCopilot.
U Amodu, Gorjan je zadužen za razvoj proizvoda te planiranje i prilagođavanje funkcionalnosti za različita svjetska tržišta.