UX Meetup Zagreb #13

This is a past event

113 people went

Location image of event venue

Details

Trinaesti UX Meetup u organizaciji IxDA-e Croatia vraća se s gustim rasporedom od četiri zanimljiva predavanja. Prva tri predavanja se fokusiraju na izradu agencijskih portfolio stranica iz različitih perspektiva pokrivajući tako sve korake u procesu izrade od brandinga, dizajna do developmenta. Završno predavanje predstavlja festival multimedije MOP te iteracije identiteta i web stranice kroz pet godina festivala.

Meetup se ovaj put održava 11. travnja u 18 sati u prostoru HUB385 u Petračićevoj ulici. Predavanja u trajanju po 15 minuta (+10 minuta pitanja) predstavljaju Sonja Racanović i Magdalena Magličić (North2 (http://www.north2.net/)), Marko Cvijetić (Size (http://size.agency/)), Imelda Ramović i Filip Gjurin (Mireldy (https://www.behance.net/Mireldy)), Fran Mubrin (MOP (http://www.mop-fest.com)).

Raspored

17:55 - 18:00 warmup
18:00 - 19:50 predavanja
20:00+ nastavak druženja

Partneri Meetupa — HUB, Netokracija (http://netokracija.hr/), Bellabeat (https://webshop.bellabeat.com/)NORTH2 (http://www.north2.net/) - Behind the scenes
Od ideje do dizajna - kako kreativan dizajn stvara glavobolju developerima dok ga pretvore u funkcionalan web koji je u konačnici osvojio Awwwards Site of the Day. O procesu s aspekta dizajna pričati će dizajnerica Sonja Racanović, a developerski team predstavlja Magdalena Magličić.

Sonja Racanović je dizajnerica iz Vinkovaca, magistrirala na grafičkom fakultetu u Zagrebu. U north2 2 godine radi kao web&grafički dizajner. Iza sebe ima preko 10 projekata na kojima je radila samostalno ili surađivala s lead dizajnerom Ivanom Bošnjakom. Osim dizajna bavi se i izradom i pripremom animacija.

Magdalena Magličić frontendašica iz Karlovca, završila smjer Informatičkog dizajna na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu. U north2 radi 2 godine kao front-end developer. Radila na preko 10 web projekata uglavnom HTML, CSS te JavaScript, uključujući i development naprednih animacija i tranzicija na north2 website-u.Size Agency (http://size.agency/) - Building your own website
Size je mala kreativna agencija koja funkcionira kao studio. Ovaj web trebao je predstaviti upravo to. Saznajte pozadinu, izazove i muke rada na vlastitoj stranici. Size.agency stranica osvojila je Awwwards - Site of the day nagradu.

Marko Cvijetić je dizajner i suvlasnik kreativne agencije Size. Nakon 5 godina u Degordianu, gdje je radio kao digitalni dizajner na velikim projektima odlučio je krenuti vlastitim putem kako bi se, osim webovima, bavio i vizualnim identitetima i kreativnim konceptima.Drap.Agency (http://www.drap.agency/) - Rebranding
Kako izgleda proces izrade novog vizualnog identiteta etablirane digitalne agencije, te kako rebranding mijenja korisničko iskustvo.

Imelda Ramović je art direktorica, dizajnerica i ilustratorica s iskustvom od preko deset godina u području oglašavanja, umjetnosti te glazbenoj i modnoj industriji. Suvlasnica je studija Mireldy pod čijim je imenom i u suradnji s nekoliko regionalnih reklamnih agencija, realizirala veliki broj projekata i prikupila zavidan broj nagrada (Red Dot, New York Festivals, Cresta, Magdalena, Type Directors Club, ADCC, etc).

Filip Gjurin je multidisciplinaran dizajner, freelancer i stalni suradnik Mireldya dizajn studija. Proteklih sedam godina iskustvo i znanje gradi u raznim agencijama kao i samostalno u radu sa velikim i malim, domaćim i stranim klijentima.MOP (http://www.mop-fest.com) - Dizajn festivala od jedinice do petice

Predavanje će prikazati vizualnu i organizacijsku iteraciju festivala kroz godine. Na temelju vlastitog iskustva prikazat će se kako dizajneri mogu lokalnom inicijativom nadomjestiti nedostatke u obrazovanju i sustavu. MOP festival, koji je do danas održan 5 godina zaredom promiče digitalnu kulturu i multimediju s naglaskom na razmjenu znanja i kreativno korištenje novih tehnologija u umjetnosti, znanosti i dizajnu. Program festivala potpuno je besplatan, a obuhvaća predavanja, tjedne radionice, izložbe, video projekcije, interaktivne instalacije, performanse, filmske projekcije te audio-vizualne instalacije.

Fran Mubrin je dizajner interakcija i kreativni direktor u Agenciji 404. Diplomirao je Multimediju, oblikovanje i primjenu na Sveučilištu Sjever. Samostalno organizira MOP Festival multimedije u Varaždinu. Radi na projektima za klijente kao što su: Hrvatski Telekom, Franck, BAT, Uber, HRT, Adidas, Schneider Electric, Jack Daniel's, Coca-Cola.