UX Meetup Zagreb #14

This is a past event

104 people went

Location image of event venue

Details

Četrnaesti UX Meetup u organizaciji IxDA-e Croatia nastavlja sa serijom gostovanja u vodećim hrvatskim tvrtkama. Ovoga puta okupljamo se u prostorima Five agencije. Kao dobri domaćini u dva predavanja predstavit će nam procese nastajanja dva iznimna proizvoda: Rosseta Stone aplikacija za učenje jezika i novu Shoutem platformu za kreiranje mobilnih aplikacija. Treće predavanje ulazi u detalje procesa agencije Degordian na projektu izrade Lufthansa Dreamscapea stranice.

Meetup se ovaj put održava 18. svibnja u 18 sati u Heinzelovoj 33. Predavanja u trajanju po 15 minuta (+10 minuta pitanja) predstavljaju Elvis Mehmedović (Five (http://five.agency/)), Mario Šestak (Degordian (http://www.degordian.com/)), Zoran Arsenović i Domagoj Kapulica (Five (http://five.agency/)).

Raspored

18:00 - 18:10 warmup
18:10 - 19:30 predavanja
19:30+ druženje

Partneri Meetupa — Five, Netokracija (http://netokracija.hr/)Stvaranje novog Shoutema

Shoutem (https://new.shoutem.com/) je aplikacija za kreiranje mobilnih aplikacija. Nova verzija Shoutema u ovim trenucima postupno postaje dostupna sve većem broju naših korisnika. Saznajte više o postupku i istraživanjima u pozadini stvaranja nove verzije te našim naporima da Shoutem osmislimo kao platformu za krajnje korisnike, programere i velike poslovne sustave.

Elvis Mehmedović (http://emehmedovic.com/) je dizajner digitalnih proizvoda i voditelj tima dizajnera u Fiveu (http://five.agency/) i Shoutemu (http://new.shoutem.com/). Ono što ga najviše motivira je dizajniranje digitalnih proizvoda koji donose mjerljivu vrijednost i rješavaju stvarne poslovne probleme klijentima. Elvis je diplomirao psihologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu istraživajući mogućnosti doprinosa dizajna i moderne tehnologije u prodručju psihometrije i istraživanja ljudskog pamćenja.Lufthansa Dreamscapes — isti, a drugačiji proces

Proces izrade weba, aplikacije ili digitalnog proizvoda često unapređujemo i modificiramo zbog različitih čimbenika. Bilo da se radi o vrsti projekta, ciljevima ili tijesnim rokovima, način na koji mu pristupamo i organiziramo ga razlikuje se od projekta do projekta. Saznajte koji su bili zahtjevi klijenta, što smo promijenili u procesu izrade Lufthansa Dreamscapes weba, u čemu smo pogriješili i što smo putem naučili.

Mario Šestak (http://www.mariosestak.com/) trenutno radi kao Interactive Art Director u Degordianu, gdje vodi dizajn tim. Veliki naglasak stavlja na korisničko iskustvo i funkcionalnost digitalnih proizvoda. Specijalizirao se za izradu funkcionalnih, vizualno atraktivnih digitalnih rješenja s naglaskom na upotrebljivost. Veliki je zaljubljenik u tipografiju i interaktivni dizajn. Dobitnik je međunarodnih nagrada za web dizajn kao što su: Awwwards , FWA, European Design, Hermes digital award, ESA Best of Europe, Css Design Award...Rosetta Stone - Product design journey

Transformacija dvadesetpetogodišnjeg iskustva u podučavanju stranih jezika u novo moderno mobilno iskustvo. Od novog dizajna korisničkog iskustva, kroz brojna korisnička testiranja do značajnog poboljšanja poslovnih rezultata koji uključuju povećanje broja korisnika, produženo vrijeme upotrebe aplikacije do povećanja zarade za klijenta.

Domagoj Kapulica (https://dribbble.com/kapsulica) je produkt designer u Five-u, a u zadnje tri godine radio je na glavnim projektima ove mobilne agencije. Iskustvo skuplja dizajnirajući aplikacije za svjetske brandove poput Ministry of Sound, Rosetta Stone, Choice Hotels te startupe poput Squarespacea, Nanita i Farmiga. Kao designer najviše vremena posvećuje vizualnim detaljima i mikrointerakcijama.

Zoran Arsenović je Lead UX dizajner u Five-u. Prethodno iskustvo UX-a mobilnih aplikacija i stranica je stekao u NTH-u gdje je započeo kao Product manager, ali je ubrzo shvatio da mu se najviše sviđa osmišljavanje i definiranje samog produkta.Partneri #13 UX Meetupa

Netokracija (http://www.netokracija.com/) je vodeći nezavisni, regionalni magazin za sve koji žive za, na i od interneta – posvećen digitalnom poslovanju (i startupima), marketingu i kulturi.

Five (http://five.agency/) je jedna od vodećih agencija za izradu naprednih mobilnih i web aplikacija s uredima u New Yorku, Zagrebu, Osijeku i Splitu. Prvenstveno rade projekte na američkom tržištu, gdje surađuju s tvrtkama kao što su Rhapsody, Rosetta Stone, Squarespace i Erecruit.