UX Meetup Zagreb #16

This is a past event

56 people went

Location image of event venue

Details

Šesnaesti UX meetup donosi dva izvrsna predavanja u preuređenom prostoru Café (https://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&q=Ulica+Jurja+%C5%BDerjavi%C4%87a+7%2F2%2C+Zagreb%2C+hr) u dvorištu.

U prvom predavanju Emanuel Blagonić otvara temu i problematizira inkluzivnost i pristupačnost (accessibility) web dizajna.

Drugo predavanje donosi zanimljiv pregled procesa i saznanja Gabrijele Šitum proizašla iz testiranja i ispitivanja aplikacija s djecom.

Meetup se ovaj put održava 18. listopada u 19 sati u preuređenom prostoru Café (https://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&q=Ulica+Jurja+%C5%BDerjavi%C4%87a+7%2F2%2C+Zagreb%2C+hr) u dvorištu.

Raspored

19:00 - 19:10 warmup
19:10 - 20:30 predavanja i razgovor
20:30+ beerbrake

Organizatori Meetupa — IxDA Croatia
Partneri Meetupa — Cafe u Dvorištu (https://www.facebook.com/cafeudvoristu/), Netokracija (http://netokracija.hr/)A story about web accessibility

Često dok dizajniramo internet stranice ne razmišljamo o ljudima s posebnim potrebama. Oni spadaju u onu najmanju skupinu posjetitelja koju zanemarujemo kod izrade projekta, a budžet nam je uvijek glavni izgovor, zar ne?

Kroz predavanje Emanuel će prikazati kako ljudi s posebnim potrebama koriste internet stranice te objasniti neke od glavnih smjernica koje će vam na kraju omogućiti izradu boljeg korisničkog iskustva za sve.

Emanuel Blagonić (http://www.emanuelblagonic.com) ima više od 14 godina iskustva te je sudjelovao na izradi više od 500 projekata za klijente iz Hrvatske i svijeta. Put ga je vodio od dizajna internet stranica, preko dizajna aplikacija do specijalizacije na dizajnu za touch screen sučelja. Jedan je od pionira web standarda u Hrvatskoj te je aktivan u zajednici gdje rado prenosi svoja znanja i iskustvo, bilo putem predavanja ili edukacija. Za sebe često kaže kako nije dizajner nego "problem solver" jer uvijek gleda širu sliku i ne nudi rješenje, već rezultate. U posljednje vrijeme sve više je uključen u organizaciju događanja poput WordCampa Europe, jedne od najvećih WordPress konferencija na svijetu.
Možete ga pronaći na twitteru kao @eblagonic (https://twitter.com/emanuelblagonic?lang=en)Ispitivanje aplikacija s djecom od 2 i 3 godine

Proces ispitivanja male djece zvuči jednostavnije nego što uistinu je, ali rezultati i iskustvo je neprocjenjivo.

Predavanje će pokriti kako je to ispitivati iskustvo u aplikacijama s malom djecom te otkriti saznanja dobivenim ispitivanjem.

Gabrijela Šitum magistrirala je na grafičkom fakultetu u Zagrebu gdje je otkrila svoju ljubav prema stvaranju proizvoda s korisnikom u fokusu. Radi u Five agenciji (http://five.agency) kao UX dizajner. Gabrijeli je najbitnije da korisnik aplikacije koju radi bude sretan, što zahtjeva poprilično puno ispitivanja u čemu nalazi najviše zadovoljstva.Partneri #16 UX Meetupa

Cafe u Dvorištu je mali cafe bar koji nudi izvrstan organiski čaj i fair-trade kavu (prženu na mjestu). Od njega je krenulo ludilo po zagrebačkim dvorištima. U dvorištu često možete naići na izložbe i književna druženja.

Netokracija (http://www.netokracija.com/) je vodeći nezavisni, regionalni magazin za sve koji žive za, na i od interneta – posvećen digitalnom poslovanju (i startupima), marketingu i kulturi.