Past Meetup

UX Meetup Zagreb #19 (AI edition)

This Meetup is past

68 people went

Location image of event venue

Details

Još 1950. godine Alan Turning postavio je jedno od danas najaktualnijih pitanja “Mogu li strojevi misliti?”. Devetnaesti UX meetup pokušava odgovoriti propitivanjem uloge dizajna u doba strojnog učenja, umjetne inteligencije i konverzacijskih sučelja.

Kroz tri predavanja dobit ćemo uvid u tehničke i dizajn izazove stvaranja iskustva i proizvoda koji unapređuju industrije koristeći napredne tehnologije.

Ako želite saznati kakva je uloga dizajnera u cijelom procesu te kakva nas budućnost isčekuje naoružajte se pitanjima i dođite 20. lipnja u 18 sati u prostor HUB 385 u Petračićevoj 4 poslušati tri izvrsna predavača.

Raspored
18:00 - 18:10 warmup
18:10 - 19:45 predavanja
19:45+ druženje

Organizatori Meetupa — IxDA Croatia
Partneri Meetupa — HUB 385, NetokracijaUmjetna inteligencija u praksi

Tehnologije koje su se do nedavno koristile samo u znanstvenim institucijama sve se više primjenjuju u svakodnevnoj praksi. Kroz ovo predavanje, Željko će vam predstaviti pametnog pomoćnika razvijenog kako bi se olakšalo zapošljavanje u više od 6000 Marriott hotela koji godišnje imaju otvoreno više od 15000 radnih mjesta. Pokazat će kako je izgledao cijeli projekt: od inicijalne razrade korisničkog iskustva, preko implementacije, sve do objave i analize rezultata korištenja.

Željko Rumenjak je odgovoran za odabir tehnologije i arhitekturu ključnih Five projekata. U slobodno vrijeme voli putovati, igrati društvene igre i trčati po planinama.
https://five.agency/Dizajn usluga i iskustva

Napretkom machine learninga i umjetne inteligencije, tehnologija ulazi u svakodnevne živote ljudi i postaje dio poslovanja. No da bi zaista saživjela, potrebno je uskladiti tehnologiju ljudskim potrebama. Predavanje će postaviti pitanja i otvoriti diskusiju o dizajnu usluga koje koriste AI/ML tehnologije te kako se zajedno integriraju u velikim poslovnim sustavima.

Luka Baranović je direktor HUMANACT tvrtke koja se bavi savjetovanjem na području dizajna usluga (service design) i dizajnu poslovnih modela (business design). Tokom svoje karijere radio je na dizajnu usluga i iskustava, te vodio operacije velikih korporativnih sustava.
http://www.humanact.design/Kako umjetna inteligencija unapređuje zdravstvenu industriju

Nedavno razvijene tehnologije strojnog učenja bazirane na deep learning metodama ostvaruju iznimne rezultate u dijagnostici, od radiologije i ranog otkrivanja raka do ECG praćenja oboljelih od srčanih i kardiovaskularnih bolesti. Predavanje će nas odvesti u ne tako daleku budućnost gdje upravo te tehnološke mogućnosti kombinirane s IoT i mobilnim rješenjima se koriste da unaprijede kvalitetu života i svijet učine boljim mjestom za življenje.

Davor Runje is a software engineer, a computer scientists, and a serial entrepreneur. Most recently, he co-founded vHealth Lab, a digital health company where he developed an AI model for automatic ECG interpretation. Prior to that, he co-founded DRAP in 2008., one of the most awarded digital agencies in Croatia, and back in 1997, he co-founded PlayMedia Systems, the leading provider of AMP MP3 playback technology on the global market. He’s the author of 15 publications in theoretical computer science and one US patent.
https://www.vhealthlab.london/Partner #19 UX Meetupa

HUB385 je dom developerima, kreativcima, inovatorima i poduzetnicima s ciljem promicanja inovacija, suradnje i razmjene znanja. Zajednički sa stručnjacima i mentorima organiziraju konferencije, radionice, meetup-e, hackathone, panele i promocije. Unutar HUB385 zajednice pronalaze, podržavaju i usmjeravaju mlade talente, dajući zamah njihovim tvrtkama, proizvodima i snovima. Oni su središte inovacija, coworking prostor, platforma za razmjenu znanja i networking za sve koji su spremni zakoračiti u budućnost.

Netokracija je vodeći nezavisni, regionalni magazin za sve koji žive za, na i od interneta – posvećen digitalnom poslovanju (i startupima), marketingu i kulturi.