UX Meetup Zagreb #26

IxDA Croatia
IxDA Croatia
Public group

Undabot

Ul. Ivana Lučića 2a · Zagreb

How to find us

Tvrtka Undabot se nalazi na 20. katu Eurotowera na adresi Ivana Lučića 2a.

Location image of event venue

Details

Prvo ovogodišnje dizajn druženje otvaramo gostovanjem u tvrtki Undabot.

Za početak ćemo prikazati pregled rezultata istraživanja “Budućnost dizajna”. Saznat ćete kakvi su trendovi plaća na tržištu, kakva su očekivanja i koja su potrebna znanja za uspješno bavljenje dizajnom digitalnih produkata.

Kako autodidaktična promjena karijere izgleda u stvarnosti saznat ćemo od Antonije Butković koja će nam prikazati vlastito iskustvo kroz savjete i procese kroz koje je prošla, te ukazati na što obratiti pažnju.

Ujedno otvaramo temu konverzacijskog dizajna i UX copywritinga — Srđan Laterza će nam kroz primjere prikazati kako pristupati kreiranju sadržaja te na koji način oblikovanje poruka utječe na brand reputaciju kao i na povjerenje korisnika prema proizvodima koje stvaramo.

Za kraj, Marina Jukić koja je na vrijeme pobjegla iz Milana, umjesto panike donosi pregled najnovijih trendova u dizajnu te praktične savjete vodećih dizajn leadera s ovogodišnje krovne IxDA konferencije Interaction 20.

Uz Beck’s kao našeg stalnog partnera i domaćine iz Undabota, pozivamo vas na druženje u četvrtak u Eurotower!

Raspored
18:00 Warmup
18:10 Predavanja
19:55+ Druženje

Organizator Meetupa — IxDA Croatia
Partneri Meetupa — Undabot, Beck’sBudućnost dizajna — Rezultati

IxDA Hrvatska donosi analizu istraživanja te kroz kratko predavanje predstavit ćemo saznanja i rezultate istraživanja od prosječnih plaća, zadovoljstva poslom do implementiranih procesa i edukacije.Shaping the mindset

Nelinearan karijerni put vodio me ka tome da postanem digitalna dizajnerica. Podijelit ću s vama iskustvo kako sam prenijela znanja i vještine iz drugih industrija u digitalni dizajn. Na koji način sam savladala prve korake u digitalnoj galaksiji i došla do prvog klijenta. Opisat ću kako sam se educirala na početku karijere te u što trenutačno ulažem vrijeme, na koji način radim u timu te koje stvari i emocije su me morile putem.

Antonija Butković je dio dizajn tima u Undabotu te UX/UI dizajnerica s višegodišnjim freelance iskustvom specijalizirana za osmišljavanje digitalnih proizvoda. U slobodno vrijeme crta, hekla, šeta po prirodi i čini 20% IxDA Croatia tima.Pričajmo k'o ljudi: Kako conversational design gradi uspješne brandove

Jezik je ključan dio gotovo svih situacija u kojima se korisnici susreću sa suvremenim kompanijama, od tekstića na računu do chatbota pogonjenog umjetnom inteligencijom. Saznajte kako konzistentna i empatična komunikacija temeljena na principima ljudskog razgovora poboljšava korisničko iskustvo te kako dobar UX writing može ojačati reputaciju branda.

Srđan Laterza je kreativni direktor, konzultant i copywriter fokusiran na razvoj proizvoda i kampanja za vodeće agencije i kompanije. Zanat je ispekao u agencijama Brlog i Bruketa&Žinić&Grey te na globalnim projektima za FIVE. Za Goethe-Institut i Institut français osmislio je Interactive Empathy i Digitelling, platforme za razvoj inovativnih i narativnih videoigara.Key takeaways from Interaction 20

Ukratko ćemo proći najzanimljivije teme, iskustva s novim tehnologijama i korisne savjete ekipe iz struke s ovogodišnje IxDA konferencije koja se ove godine održala 2.2. – 7.2. u Milanu.

Marina Jukić je design team lead u Infinumu te ⅕ IxDA Croatia tima.Partneri #26 UX Meetupa

Undabot je tvrtka specijalizirana za dizajn i razvoj custom mobilnih i web aplikacija. Kroz različite programe Undabot sudjeluje u dijeljenju znanja i pomaganju razvijanja mladih talenata. Često ističu kako su upravo ljudi i njihovi talenti najvažnija vrijednost tvrtke te kako sve ostalo može biti isprogramirano.

Beck’s je legendarno pivo za legendarne ljude – za sve one koji se usude, koji su hrabri, koji uzimaju stvari u svoje ruke i čine ih legendarnima. Ovo najprodavanije njemačko pivo poznato je po beskompromisnoj kvaliteti u preko 85 zemalja.