Delicious Raspberry Pi recipe and Protractor spray for annoying bugs

Tech9
Tech9
Public group
Location image of event venue

Details

Pozivamo vas da nam se pridružite na predavanju i druženju u okviru trećeg Levi9 Meetup-a u Beogradu!

"The Internet of Things" nije samo izbor tehnologije, pristupa ili filozofije. Svoje postojanje pravda povezivanjem više platformi, proizvoda i protokola, gde je celina veća od sume njegovih delova.

Prvi deo predavanja će se zasnivati na upoznavanju sa Node-RED, open-source projektom napravljenom od strane IBM-a. On obezbeđuje vizuelno okruženje za povezivanje različitih strimova koji postoje u svetu IoT-a. Može se pokrenuti na velikom broju uređaja počev od Raspberry Pi-a, i u velikoj meri pomaže developeru da se fokusira na task, umesto da vodi računa o umrežavanju.

U drugom delu predavanja pričaćemo o automatskom testiranju web aplikacija koristeći jedan od najpoznatijih framework-a za end-to-end testiranje – Protractor. Tom prilikom proći ćemo kroz njegovu konfiguraciju i opcije koje nam pruža, organizaciju samih testova i Page Object model.

Koji su vaši favoriti za ovo leto?
Vidimo se 6. juna u 18h!

Predavanja traju 30-45 minuta.

Ukratko o predavačima

Dušan Nikolić je Java Software Developer zaposlen u kompaniji Levi9. Dušanovo iskustvo obuhvata različite Java Enterprise framework-e, Node JS i domene aplikacija od bankarskih preko IOT sistema pa sve do rešenja za Energy market. Dušan se trenutno interesuje za Spring Cloud i JavaScript frontend framework-e.

Nemanja Mitić je Web Developer, koji je najveća iskustva i izazove imao sa javascript tehnologijama uključujući Angular, React i NodeJS. U poslednje vreme posvećen je AWS stacku tehnologija i serverless arhitekturi.

Ognjen Jegdić je zaposlen u kompaniji Levi9 kao Test Developer. Trenutno radi automatsko testiranje web aplikacija. Interesuju ga najbolje prakse i greške vezane za automatsko testiranje, kao i testiranje u agile okruženjima.