Jesenski Ljubljana XR meetup

Details

Vabimo vas na jesenski “Ljubljana XR Meetup“, kjer bomo udeležencem predstavili idejo, cilje in delovanje novonastajajočega XR HUB-a; si izmenjevali informacije iz zanimivih dogodkov v zadnjih mesecih; drug drugemu prezentirali svoje XR projekte in opremo, nato pa do poznih nočnih ur raziskovali virtualne svetove ali se znojili v ritmih Beat Saber-ja ...

Predstavitev projektov
V obliki digitalne demonstracijske delavnice bomo predstavili svoje že realizirane ali pilotne XR projekte z namenom, da se povežemo in si izmenjamo dragocene izkušnje. Predstavili pa bomo tudi pobudo lokalnega Startup HUBA Ljubljana pod okriljem katerega bomo razvijali XR HUB.

Glavnino druženja pa bomo v okviru okrogle mize in odprte debate na temo XR v letu 2020, spontano kreirali udeleženci sami, saj je glavni namen XR meetup dogodkov, da postanejo kreativno vozlišče za izmenjavo idej in produkcijo vsebin.

Organizatorji in partnerji dogodka:
XR skupnost Slovenije in Tehnološki park Ljubljana d.o.o. s podporo projekta Start:up Alpe Adria, programa Interreg Slovenija-Avstrija.

PROGRAM DOGODKA
18:00 – 18:15 Pozdrav udeležencem + predstavitev ideje XR-HUB-a
- Marko Cafnik – XR Skupnost Slovenije
- Aleš Pevc – TPLJ / Start:up Alpe Adria projekt

18:15 – 18:45 Poročilo iz VR Days
- Marko Cafnik – XR Skupnost Slovenije
- David Kvaternik – Tovarna Vroom

18:45 – 19:15 Digital workshop – predstavitev novih pilotnih projektov naših članov
- VR prikaz izdelave in izbor molekul – David Kvaternik in Martin Kučer - XR LAB
- XR vizitka – Bor Jarh in Martin Kučer – XR HUB
- AR smart dress - Slađana Mlađenović
- Dino Eruption - prva slovenska VR gaming igra - Martin Kučer

Vabljeni, da svojo idejo predstavite tudi vi! To storite tako, da nam kratek opis s prošnjo za predstavitev pošljete na [masked] in uvrstili vas bomo v program.

19:15 – 20:00 Okrogla miza z odprto debato – XR v letu[masked]:00 – 00:00 X(R)mas party & networking - Till the end of time

Meetup bo potekal v prostorih XR LAB-a (ki je namenjen testiranju, razvoju in raziskovanju potencialov XR tehnologij), v 3. nadstropju stavbe C, Tehnološki park 20. Ljubljana.

Udeležba je brezplačna.