Past Meetup

Ljubljana Hardware Meetup - februar

This Meetup is past

33 people went

Sputnik Kavarna

Tržaška cesta 128 · Ljubljana

How to find us

1. nadstropje (galerija) Kavarne Sputnik

Location image of event venue

Details

Vabljeni na tretje srečanje, ki bo tudi tokrat postreglo z dvema zanimivima predavanjima. Pogledali si bomo kako zasnovati fleksibilna tiskana vezja ter spoznali kako poteka razvoj senzorjev pomika in zasuka.

O govorcih:

Jernej Zaplotnik, mag. inž. el, se v večini ukvarja z načrtovanjem tiskanih vezij. Predstavil nam bo fleksibilna tiskana vezja, kakšne so razlike med njimi in kakšne so prednosti uporabe le teh. Izvedeli bomo tudi na kaj je potrebno paziti pri načrtovanju takšnih vezij.

Dora Domajnko je razvojna inženirka pri podjetju RLS Merilna tehnika in doktorska študentka na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. Njeno delo vključuje razvoj algoritmov in simulacije delovanja dajalnikov položaja. Predstavila nam bo, kaj vse je potrebno vedeti, preden lahko izberemo ustrezen izdelek za merjenje pomika ali zasuka. Na konkretnih primerih se bomo seznanili z osnovno terminologijo v senzoriki, primerjali različne principe delovanja senzorjev ter njihove prednosti in slabosti. Za konec si bomo ogledali še nekaj primerov uporabe linearnih in rotacijskih enkoderjev v praksi.

Sponzor dogodka je podjetje 1ozfactory d.o.o.