Ljubljana Hardware Meetup - april

This is a past event

39 people went

Sputnik Kavarna

Tržaška cesta 128 · Ljubljana

How to find us

1. nadstropje (galerija) Kavarne Sputnik

Location image of event venue

Details

Aprilski meetup, peti po vrsti, bomo tradicionalno opremili z dvema zanimivima predavanjima. Luka Mustafa iz Inštituta IRNAS bo govoril o IoT rešitvah za ob- in pod- vodne postavitve za namene okoljskega monitoringa.

Z drugim predavanjem se bomo spet dotaknili EMC meritev, kjer nam bo Anže Erjavec predstavil merjenja EMC na inštitutu SIQ in nas povabil k debati o problematiki EMC meritev.

O govorcih in temah:
* Luka Mustafa je ustanovitelj in vodja inovacijskega laboratorija IRNAS, v katerem se specializirajo za razvoj ‘future-proof’ naprednih aplikativnih sistemov, od brezžičnih optičnih komunikacij, IoT naprav za specializirane uporabe do 3D bioprintinga. Poleg tega postavlja odprta brezžična omrežja pri wlan slovenija in upravlja nacionalne in mednarodne brezžične hrbtenice. Na University College London zaključuje doktorski študij in je član Shuttleworth Foundation Alumni. Spremljanje okoljskih sprememb s pridobivanjem informacij v realnem času je ključno za ustvarjanje takojšnjih odgovorov na hitre podnebne spremembe. V predavanju bom predstavil LoRaWAN rešitve za spremljanje kvalitete vode, višine valov in monitoring življenja pod in nad vodno gladino ter najboljše pristope k razvoju IoT sistemov za odročna območja, izven okvira pametnih mest.

* Anže Erjavec nam bo predstavil EMC meritve in testiranje, ki jih izvaja na SIQ, natančneje, testiranja gospodinjskih aparatov in IT naprav. Obiskovalce meetupa vabimo k debati o EMC problemih in rešitvah, s katerimi imate izkušnje.

Sponzorja dogodka sta podjetji 1ozfactory d.o.o. in Inštitut IRNAS ( https://www.irnas.eu/).

Sponzor skupine je podjetje Visionect d.o.o. (https://www.visionect.com/).