Ljubljana Hardware Meetup - maj

Ljubljana Hardware Meetup
Ljubljana Hardware Meetup
Public group

Sputnik Kavarna

Tržaška cesta 128 · Ljubljana

How to find us

1. nadstropje (galerija) Kavarne Sputnik

Location image of event venue

Details

Na majskem meetupu bomo spet prisluhnili dvema zanimivima predavanjima na "merilno" obarvani tematiki. Začeli bomo s predavanjem Jerneja Pangerca na temo brezžičnih pospeškometrov in nadaljevali s predavanjem izr. prof. dr. Gregorja Geršaka z naslovom "Psihofiziologija. WTF?".

O govorcih in temah:
* Jernej Pangerc je magister strojništva, ki se je že tekom študija srečal z meritvami vibracij, zelo razširjenimi v različnih industrijskih panogah, svoje raziskovalno delo pa nadaljeval tudi kasneje. Razvoj je pripeljal do prototipa brezžičnega merilnega sistema vibracij s pospeškometri. Predstavil nam bo kako je merilni sistem zgrajen, kako deluje in načine njegove uporabe.

* Ste se že kdaj vprašali, kako bi lahko povezali elektrotehniko in psihologijo človeka? Ali lahko iz delovanja srca, dihanja, kože, oči in obraza sklepamo na to, kako se človek počuti? Kakšne merilne naprave potrebujemo za tako delo? Kako slabo vam je v VR igrici, kako zmedeni ste med branjem in kako sfokusirani med gledanjem reklam? Izr. prof. dr. Gregor Geršak iz Fakultete za elektrotehniko, Univerze v Ljubljani bo predstavil, kaj si predstavlja pod imenom psihofiziologija in kako psihofiziologija lahko pomaga učiteljem, zdravnikom, fizioterapevtom in izdelovalcem računalniških igric, sladoleda in pohištva.

Sponzor dogodka je podjetje 1ozfactory d.o.o.

Sponzor skupine je podjetje Visionect d.o.o. (https://www.visionect.com/).