Ljubljana Hardware Meetup - oktober

Sputnik Kavarna

Tržaška cesta 128 · Ljubljana

How to find us

1. nadstropje (galerija) Kavarne Sputnik

Location image of event venue

Details

Oktobra spet začenjamo z mesečnimi predavanji na temo elektrotehnike, in vsega povezanega z hardverom... Za ta mesec smo pripravili dve predavanji, po katerih bomo nadaljevali večer s prijetnim druženjem in debatami. Tokrat se dobimo pol ure prej (ob 18:30)!

O govorcih in temah:
* V programerski praksi se srečujemo z različnimi podatkovnimi strukturami. Ena izmed njih je asociativo polje (associative array, map ali pa tudi dictionary), ki je pogosto izveden v obliki hash tabele. Predavatelj Samo Penič bo predstavil kako funkcionira hash tabela in kakšen je pristop realizacije v nekaterih višjih programskih jezikih? Hkrati se bomo dotaknili tudi vprašanj, kdaj in kako uporabiti asociativna polja, kadar smo omejeni s količino pomnilnika, kot je to pogosto problem v vgrajenih sistemih.

* Marsikdo izmed nas je že kdaj izgubil (dragocene!) podatke. To se je zgodilo tudi predavatelju Jerneju Pangercu, ki se je problema izgube podatkov in mučnega prestavljanje podatkov iz enega računalnika na drugega je rešil z uporabo Synology NAS (Network attached storage). Synology je primeren za vse, ki bi radi imeli svoje podatke na varnem mestu brez tretje osebe, ki shranjuje podatke. Veliko jih Synology že pozna - uporablja se ga lahko za varno kopijo, oblačno storitev in še dosti več. Primeren je za domače uporabnike in pisarne. Predavatelj bo predstavil uporabo za domače uporabnike - postavitev sistema, namestitev varnostnih kopij in oblačnih storitev, preslikavo omrežnega pogona, varnost samega sistema in še nekaj dodatnih funkcij.

Sponzor dogodka je podjetje 1ozfactory d.o.o.

Sponzor skupine je podjetje Visionect d.o.o. (https://www.visionect.com/).