Blockchain, tangle, IOTA en Internet of Things - HOE dan??

LoRa IoT network in Apeldoorn
LoRa IoT network in Apeldoorn
Public group

Tot 2021

Molenstraat-Centrum 1 · Apeldoorn

How to find us

Gebouw TOT2021 aan de Molenstraat Centrum 1 in Apeldoorn

Location image of event venue

Details

Wat gaan we doen?! We gaan het hebben over blockchain, tangle en IOTA. De kranten staan er vol mee en de meeste mensen weten eigenlijk niet precies wat het is en HOE het eigenlijk werkt. We hebben 2 gastsprekers die ons hierbij gaan helpen om het wel te begrijpen.

De 1ste spreker is Adri Wischmann (IOT Nederland). Hij gaat ons vertellen HOE Blockchain onder de motorkap werkt. Hoe dit samenhangt met Bitcoin, ethereum en andere cryptos. Ook komen zaken als Smart Contracts, Solidity-code e.d. aan de orde.

De 2de presentatie is van Peter Willemsen. Peter is actief deelnemer (programmeur) in de IOTA community en zal ons uitleggen hoe IOTA en de onderliggende Tangle technologie werkt. Tangle is een technologie die gebruikt wordt door IOTA en in de kern verschilt van de Blockchain technologie.

We zullen deze avond zien en bespreken hoe deze technieken gaan worden ingezet in de wereld van 'Internet of Things'.

Zoals gebruikelijk eten we vooraf om 18:30 gezamenlijk (presentaties beginnen zo rond 19:30). Mocht je willen aanschuiven om een hapje mee te eten, laat het ons vooraf weten (i.v.m. reservering). Een maaltijd plus drankjes voor €15,- p.p. in de ontmoetingsruimte "Hanging Around" (1e etage). Deze keer verzorgt Millies Indische Keuken een vers Indisch gerecht (https://milliesindischekeuken.nl - geen grootschalige rijsttafel gezien de tijd/budget). Via de hoofdingang 'Tot2021', dan rechts de trap op vervolgens tegenover Millies Indische keuken.

Tot de 28ste feb!