IoT - Use Cases en keuzes bij ontwikkeling

LoRa IoT network in Apeldoorn
LoRa IoT network in Apeldoorn
Public group

Tot 2021

Molenstraat-Centrum 1 · Apeldoorn

How to find us

Gebouw TOT2021 aan de Molenstraat Centrum 1 in Apeldoorn

Location image of event venue

Details

Het aantal Use Cases en apparaten dat wordt bedacht en ontwikkeld voor IoT gaat steeds verder. Vandaag hebben wij naast Octo 2 studenten uitgenodigd die ervaring hebben opgedaan met het ontwikkelen van IoT oplossingen en LoRaWAN.

De eerste spreker Marieke Dijksma van Octo, een jonge Nederlandse onderneming die met behulp van sensoren en BIG-Data gebouwen optimaliseert. Sensor data gecombineerd met andere gegevens vormen een krachtig instrument wanneer een conciërge een mailtje krijgt dat hij een waterkraan moet openen om legionella te voorkomen.

De tweede spreker is Tarick Welling. Tarick is ESE student bij de HAN en studeert af bij Inter Act. Voor Inter Act heeft hij een IoT device ontworpen en gerealiseerd en de bruikbaarheid van NB-IoT en LoRaWAN onderzocht voor dit IoT Device. In de presentatie van Tarick worden de verschillende keuzes en afwegingen behandeld de komen kijken bij de ontwikkeling van software en hardware van IoT devices.

De derde presentatie is van Laurens de Graaff. Laurens is student aan het Saxion. Hij loopt stage bij de gemeente Apeldoorn en onderzoekt de economische meerwaarde van LoRaWAN voor bedrijventerreinen. Laurens heeft bij JENG gewerkt aan een LoRaWAN device wat bezoekers telt met behulp van BLE scans en deze informatie analyseert. Laurens geeft een presentatie over de ontwikkeling hiervan. Waarom maken we zo’n apparaat en hoe werkt die dan? Het is de combinatie tussen een planologisch vraagstuk en vooral heel veel techniek.

Aansluitend willen we graag peilen of er interesse is om gezamenlijke bouwprojectjes op te starten onder het mom van 'Apeldoorn Smarter'.

Zoals gebruikelijk eten we vooraf om 18:30 gezamenlijk (presentaties beginnen zo rond 19:15). Mocht je willen aanschuiven om een hapje mee te eten, laat het ons vooraf weten (i.v.m. reservering). Een maaltijd plus drankjes voor €15,- p.p. wordt verzorgd door ´Heerlijk Lokaal´ (beneden). De presentatie worden zoals gebruikelijk gegeven in "Hanging Around" - via de hoofdingang 'Tot2021', dan rechts de trap op vervolgens tegenover Millies Indische keuken.

Tot de 20ste juni!