Hittestress, bouwavond deel 1 en status Ambasat

LoRa IoT network in Apeldoorn
LoRa IoT network in Apeldoorn
Public group
Location image of event venue

Details

Details

Hittestress is deze zomer een actueel onderwerp. De eerste avond na de zomervakantie op 4 september gaan we uitgebreid op dit onderwerp in en beginnen we met de bouw van de eerste hittestress sensoren. Veder geven we een update over het satelliet project Ambasat1.

# Hittestress toelichting
Theo Straatsma (adviseur openbare ruimte gemeente Apeldoorn) komt de hittestress plannen van de gemeente toelichten. Zoals eerder al is aangekondigd wordt de Marktstraat/Beekstraat als klimaatstraat her-in-gericht met als doel de hittestress in de stad te verminderen.
De Lora IoT community gaat de gemeente helpen door Lora sensoren te bouwen en te plaatsen op cruciale plekken om het effect te kunnen meten. Er wordt temperatuur, vocht en fijnstof gemeten.

# Bouw hittestress sensoren (deel 1)
Deze avond beginnen we met de bouw van de sensoren. We gaan eerst de basis Lora PCB bestukken en solderen. Er zal een tweede bouwavond komen om alle componenten te integreren in een kastje. Er zijn geen kosten aan verbonden, alleen inzet. Het ophangen van de sensoren aan gevels en lantaarnpalen doen wij niet, dat doet de gemeente.
We hebben nog te weinig bouwers, we hebben nog meer bouwers nodig. Meld je aan als het je leuk lijkt. Een beetje soldeer ervaring is wenselijk.
Onderdelen en bouwbeschrijving deel 1 worden die avond verstrekt.
Neem je eigen soldeerbout, tin en klein kniptangetje mee.
Als je mee bouwt geef dit dan aan bij de reservering.

# Status Ambasat1
Zoals in de vorige meetups is besproken gaan we onze eigen 2 satellieten in een baan om de aarde brengen en meetgegevens via Lora berichten doorsturen, zie https://www.kickstarter.com/projects/ambasat/ambasat-1-an-educational-space-satellite-kit?ref=project_build#

Om 18:30 kun je aanschuiven om gezamenlijk, Informeel & gezellig , wat te eten (afhaal-Chinees of pizza). De kosten zijn €12,50 (eten + drinken) en €2,50 (alleen drinken). Afrekenen op de avond zelf.
Laat het ons vooraf weten (i.v.m. reservering). De rest van de avond begint 19:30u.

Fijne dagen tot de 4de september 2019!