Virtuele workshop WiFi Localisatie met LoRaWAN

LoRa IoT network in Apeldoorn
LoRa IoT network in Apeldoorn
Public group

Online event

This event has passed

Details

Ondanks de bijzondere tijd die we doormaken zijn er voldoende mogelijkheden om virtueel bij elkaar te komen en zelfs workshops te organiseren. Daarom organiseren wij een WiFi localisatie workshop bij TTN-Apeldoorn.

Op deze avond gaan wij onder begeleiding van Frank Beks (@FrankBeks) uit Eindhoven aan de slag met WiFi localisatie waarbij we met behulp van WiFi signalen, die we ontvangen met onze LoRaWAN node, bepalen waar wij ons bevinden. Hierdoor hebben we geen GPS nodig en kunnen we ook onze plaats bepalen wanneer we ons binnenhuis bevinden.

Voor deze Localisatie workshop heb je een LoRaWAN node nodig die gebruik maakt van een WeMos D1-Mini, een RFM95, een paar SMD diodes en condensatoren en een printje van Charles Hallard. (https://github.com/hallard/WeMos-Lora) Verder heb je nodig: Een laptop met Arduino IDE geïnstalleerd, een soldeerbout om SMD componenten, de RFM95 en de headers op de Wemos D1 Mini te solderen. Uiteraard een beetje tin en wat klein gereedschap (tangetje, pinset).

Uiteraard kan je dat allemaal zelf bestellen maar we hebben Tinytronics bereid gevonden om een bouwpakketje samen te stellen voor 19,50 Euro! Voor 2,50 Euro wordt die dan thuis bezorgd door Post.nl Wanneer je het solderen niet ziet zitten wil Tinytronics dat tegen een vergoeding (RFM95 Shield + 5,00 Euro en Wemos D1 Mini + 4,00 Euro) voor jou doen.

Omdat we een beperkt aantal bouwpakketjes hebben die speciaal voor onze workshop zijn samengesteld ontvang je de link naar het bowupakketje bij Tinytronics na RSVP.

We gaan gebruik maken van Meet Jitsi voor de video conferencing. Jisti draait volledig in de browser. De link naar de meeting ontvang ook pas na RSVP.

We hopen op een grote opkomst en dat we jullie allemaal weer zien op de 19e mei. Tot dan!