Past Meetup

ML/AI Split - Workshop : osnove strojnog učenja

This Meetup is past

35 people went

Every 2nd Friday of the month

PICS@FESB

R.Boškovića 32 III.kat @FESB · Split

How to find us

Na FESB-u, bivši MIC. Ulaz iznutra III.kat ili izvana sa strane PMF-a.

Location image of event venue

Details

ML/AI Split - meetup #3
1. Workshop – osnove strojnog učenja

Nakon ljetne pauze, kako smo i obećali, nastavljamo s bogatim i zanimljivim sadržajima kako bi vas potaknuli da što prije, ako već niste, zaronite u svijet strojnog učenja i umjetne inteligencije.

Nakon par uvodnih meetupa s prezentacijama samih tehnologija i nekih praktičnih projekata razvijenih tehnologijama umjetne inteligencije , krenuti ćemo s prvim workshopom gdje ćemo vam i pokazati kako konkretno krenuti u svijet strojnog učenja.

Sudionici će se uz pomoć alata za obradu i vizualizaciju podataka - ORANGE upoznati sa osnovama strojnog učenja i to kroz nekoliko praktičnih primjera temeljenih na obradi slike (o čemu smo detaljnije pričali na prethodnom okupljanju).
Izvođač radionice će biti dr.sc. Goran Zaharija sa Odjela za informatiku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu.

A. Sadržaj radionice:

i. Upoznavanje sa okruženjem – sučelje, mogućnosti alata i izrada vlastitih projekata.

ii. Hijerarhijsko grupiranje elemenata – na zadanom skupu uzoraka (slika) će se demonstrirati navedena metoda koja služi za grupiranje uzoraka prema njihovoj međusobnoj sličnosti.

iii. Izrada prediktivnog modela za klasifikaciju – korištenjem početnog uzorka izraditi će se prediktivni model za klasifikaciju različitih vrsta cvijeća. Također će biti demonstrirano kako se uz matricu konfuzije mogu pronaći pogreške u modelu.

iv. Samostalni rad – nakon početnih primjera i upoznavanja sa alatom sudionici će imati mogućnost izrade vlastitih modela korištenjem prikazanih tehnika i metoda.

Agenda:
18:00 — 18:15 okupljanje
18:15 — 18:30 predstavljanje workshopa
18:30 — 20.00 workshop

Poslije workshopa slijedi već uobičajeno druženje i networking u prostorijama PICS-a i ispred na platou obzirom na lijepo vrijeme.

Kao i uvijek svježa kava iz našeg cafe aparata, osvježavajuća pića i grickalice su osigurani...

Vidimo se u PICS-u !