ML/AI Split #4: Upoznavanje i rad s TensorFlow.js bibliotekom

This is a past event

25 people went

PICS@FESB

R.Boškovića 32 III.kat @FESB · Split

How to find us

Na FESB-u, bivši MIC. Ulaz iznutra III.kat ili izvana sa strane PMF-a.

Location image of event venue

Details

ML/AI Split meetup #4 upoznavanje i rad s TensorFlow.js bibliotekom

Ovaj puta u sklopu radionice/predavanja planirano je upoznavanje sa TensorFlow.js bibliotekom koja omogućuje izradu i uvježbavanje ML modela korištenjem isključivo web preglednika, tako da se i Frontend developeri mogu jednostavno priključiti svijetu strojnog učenja.

Agenda:[masked] okupljanje[masked] predstavljanje radionice (PICS)[masked] radionica (PMF lab)

Radionica je zamišljena tako da se kratko predstavi odabrani okvir (TensorFlow.js) i njegova sintaksa (podrazumijeva se osnovno predznanje JavaScript jezika, ali nije preduvjet za prisustvovanje radionici).
Nakon upoznavanja sa okruženjem, proći ćemo kroz par jednostavnih primjera u sklopu kojih ćemo izraditi i uvježbati nekoliko modela umjetnih neuronskih mreža koje će nam služiti za rješavanje zadanih problema.

Radionica/predavanje će se održavati u labu koji posjeduje 20 stacionarnih računala raspoređenih po rubu laba, a u sredini su stolovi za članove koji će donijeti vlastita računala, također i mjesto za slušanje za članove koji ne žele raditi na računalu nego možda samo pratiti predavanje i tijek radionice na projektoru.

Sudionici koji će koristiti vlastita računala ne moraju instalirati nikakav poseban softver, dovoljno će biti web preglednik i tekstualni editor po izboru. Biblioteka se može instalirati i putem Node-a (NPM) ali to nije potrebno jer se jednostavno može i dodati putem CDN-a.

Dođite i prisustvujte ovom jedinstvenop meetupu u Splitu u ugodnoj i opuštenoj atmosferi