What we're about

Ovo je grupa za sve koji su zainteresirani za izradu full-stack aplikacija.

Osim predavanja u obliku "Kako napraviti aplikaciju za _XY_", u planu nam je pokriti i šire teme poput odabira backenda za vašu aplikaciju, upotreba određenih alata i workflowa, itd. Osim pukog programiranja imali budemo i teme vezane uz dizajn, tako da stvarno za svakog ponesto. Ukratko, cilj nam je da kroz ove meetupe podijelimo iskustva i naučimo nešto novo.

Ono po cemu se razlikujemo od vecine meetupova je ta sto smo usmjereni na prakticnu primjenu i cilj nam je da sa svakog meetupa svi koji ponesu svoj laptop sa sobom odu kuci sa kodom koji radi i kojega su iskodirali tokom meetupa.

Planirano održavanje meetupa je jednom mjesečno, a dobrodošli su svi bez obzira na razinu znanja.

Veselim se vašem angažmanu,
Nikola Brežnjak
http://www.nikola-breznjak.com

Upcoming events (1)

Testing an embedded application

Technology Innovation Center Međimurje

Jedna od metodologija kod razvijanja i dizajniranja softvera se zove Test Driven Development (TDD). Naglasak je na tome da cijeli kod bude pokriven unit testovima i da se nakon inicijalnog dizajna softvera daljnji razvoj radipomoću testova. Definiraju se pokazni slučajevi i detaljno se opiše kako bi seprogram trebao ponašati u kojoj situaciji. Nakon toga pristupa se razvoju testovate sukladno tome razvoju funkcionalnosti same aplikacije. Ono što je bitno za naglasiti je da testovi moraju biti pisani tako da pokrivajusamo određenu funkcionalnost. Cilj ovog meetupa bi bio definirati jednuembedded aplikaciju koja će imati jedan mali zadatak. Nakon toga pokazat ćemokratke specifikacije za tu aplikaciju i onda ćemo probati napraviti tu aplikaciju sasvim pripadnim testovima i u konačnici tako da ju možemo pokrenuti naembedded pločici. U konačnici ćemo probati pokazati kako taj program izgledana pločici. Budući da nemamo uvijek pri ruci hardver na kojem možemo razvijati taj softver,veći dio softvera će se razviti u „virtualnoj“ okolini gdje ćemo one funkcionalnosti za koje nam je potreban hardver mockati. Simulirati ćemo njihovu funkcionalnost. Za cijeli proces koristit ćemo Google Test & Google Mock. Budući da razvijamo softver za embedded hardver, razvijat ćemo ga u C/C++. Predavač na oovm meetupu bi će Stjepan Gornik iz poduzeća CETITEC: www.cetitec.com Molimo vas da prije početka meetupa na svoja računala instalirate sljedeći software: CMake 3.8 or above https://cmake.org/download/ Visual Studio 2019 Community, choose Desktop C++ instalation with GoogleTest integration https://visualstudio.microsoft.com/vs/ NAPOMENA: VS Studio zahtjeva podosta procesorske snage.

Past events (21)

COUCHBASE – JSON orijentirana baza podataka

Tehnološko-inovacijski centar Međimurje

Photos (55)